al-Zarqawi drept i bombeangrep

Al-Qaida lederen i Irak, Abu Musabd al-Zarqawi, er drept, melder statsministeren i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den irakiske statsministeren Nouri al-Maliki bekrefter at opprørs- og terrorleder Abu Musab al-Zarqawi er drept.

Nyheten ble mottatt med trampeklapp og jubelrop på en pressekonferanse i Bagdad.

Seier

Iraks statsminster Nouri al-Maliki sier aksjonen var et resultat av informasjon fra irakiske innbyggere, og et samarbeid mellom irakiske og internasjonale styrker.

- Det som skjedde i dag er resultatet av det samarbeid vi har bedt våre innbyggere om. Irakiske og multinasjonale styrker har arbeidet sammen. Dette er et budskap til alle som jobber for ødeleggelse og destruksjon. De må tenke seg om. Vi vil gå hele veien, vi vil drepe alle terroristene. Våre sikkerhetsstyrker og militæret vil forsette med å beskytte vårt folk til all tid.

- Irakiske og internasjonale styrker jobber sammen for å ta terroristene. Alle irakere skjønner nå at denne brede fronten og enheten er veien å gå for å bedre situasjonen i Irak. Alle irakere er i samme båt, og denne båten må nå en kyst av sikkerhet og lykke.

Storfangst

al-Zarqawi er den mest ettersøkte terroristen internasjonalt ved siden av Osama bin-Laden. I likhet med bin-Laden, hadde amerikanske myndigheter satt en pris på 25 millioner dollar på Zarqawis hode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer