Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Al-Zarqawi overlevde bombeangrepet

Forsøkte å rømme fra de amerikanske troppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Døende, med kroppen dekket av blod og uten evne til å prate, gjorde al-Qaida-toppen Abu Musab al-Zarqawi et siste forsøk på å unnslippe de amerikanske militærtroppene som var kommet for å arrestere ham. Det sier en talsmann for de amerikanske styrkene, etter luftangrepet utenfor Baghdad onsdag, der terror-nestlederen og sju andre al-Qaida-opprørere ble drept

Amerikanerne uttalte tidligere i uken at al-Zarqawi døde momentant i angrepet, som kom i stand etter at en av al-Qaidas egne menn tipset amerikanerne om hvor al-Zarqawi skjulte seg. På en pressekonferanse fredag sa imidlertid major William Caldwell, talsmann for de amerikanske styrkene i Irak, at al-Zarqawi var ved bevissthet da amerikanerne tok seg inn i ruinene.

- Han mumlet noe, men var umulig å skjønne noe av den korte meldingen, sa Coldwell ifølge AP.

Irakiske politistyrker var de første på stedet. De fant al-Zarqawi i den sammenraste bygningen og plasserte ham på en båre. Da de amerikanske styrken kom til stedet, forsøkte al-Zarqawi - som hadde en dusør på 25 millioner dollar på seg - å vri seg unna.


Harddiskfunn
- Han gjenkjente åpenbart hvem som kom for han forsøkte å rulle av båra og komme seg unna, sa Caldwell.

Al-Zarqawi døde kort tid etter av skadene han ble påført i eksplosjonen.

I den sammenraste bygningen har amerikanerne funnet lagringsenheter som kan inneholde viktig informasjon i kampen mot terrornettverket, blant annet harddisker og digitalkameraer. Amerikanerne har også funnet selvmordsbelter, skuddsikre vester, pass, id-kort, bilskilt og våpen.

DREPT: Al Qaida-toppen Abu Musab al-Zarqawi døde i et amerikansk luftangrep onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media