Alarm, alarm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Matforskerne har oppdaget det giftige stoffet akrylamid i flere vareslag. Nå går alarmen som varsler kampen mot småkaker, kjeks, knekkebrød, chips og stekte poteter, en konsekvens av at matvarer som inneholder mye stivelse utvikler akrylamid når de stekes eller friteres. Det er muligens ny innsikt, selv om det i årevis har vært allment kjent at kokt mat er sunnere enn stekt, for ikke å snakke om hvordan folkehelsa vakler hver sommer når far kremerer lammekotelettene på grillen.
  • Statens næringsmiddeltilsyn lover full kartlegging av akrylamid i maten, og det skal vi på ingen måte sette oss imot. På den annen side minner vi om at ilden nok er kommet for å bli, på linje med poteten og Marie-kjeksen. Et offentlig organ som kontroller at flommen av matvarer holder forsvarlig standard, betyr ikke at vi kan permittere vår egen sunne fornuft. Skal det være en berlinerkrans?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer