Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alarm om bevæpnet mann ved universitet i Sverige. Mann pågrepet

Pågrepet etter storstilt politiaksjon. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13.47 fikk politiet melding om at flere personer hadde sett en mann gå inn på Mittuniversitetet i Östersund med det som skal være en pistolliknende gjenstand.

Nå har politiet pågrepet en mann utenfor campusområdet etter en storstilt politiaksjon. Mannen er i 25-årsalderen. Han er mistenkt for ha ulovlig våpen og for å ha planlagt ran.

Det skriver politiet på sine nettsider.

Mannen ble pågrepet klokka 15:47. Politiet avslutter aksjonen og evakuerte kan nå gå tilbake til Mittuniversitetet i Östersund.

Evakuert

Börje Öhman, som er talsperson for politiet, fortalte til Aftonbladet tidligere i ettermiddag at de stengte av hele området og saumfarte bygningene systematisk.

- Vi kjenner ikke til at det eksisterer noe trusselbilde mot universitetet, sier Öhman.

Ifølge Sveriges radio sto rundt 50 til 75 evakuerte fra universitetet utenfor campusområdet under politiaksjonen.

Ikke spesifikke opplysninger

- Opplysningene er ikke veldig spesifikke, men når tipseren sier at han eller hun har sett en person med noe som kunne være en pistolliknende gjenstand må vi handle deretter, sier Börje Öhman til Expressen.

Ingen personer politiet har vært i kontakt med skal ha blitt truet av personen.

Klokka 14.50 begynte politiet å evakuere alle bygningene på området, og 15.15 utvidet politiet søket til å gjelde bygninger utenfor selve campus.

Dagbladet følger saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media