Nord-Korea

Alarmberedskap i Sør-Korea. Venter rakett­oppskyting en av de nærmeste dagene

Det sørkoreanske forsvaret tror Kim Jong-un vil sende en klar melding til USAs neste president.

DIKTATOR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gjenomført en rekke prøveskytinger i år. Nå venter det sørkoreanske forsvaret en ny oppskyting i forbindelse med presidentvalget i USA. Foto: KCNA/NTB Scanpix
DIKTATOR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gjenomført en rekke prøveskytinger i år. Nå venter det sørkoreanske forsvaret en ny oppskyting i forbindelse med presidentvalget i USA. Foto: KCNA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det sørkoreanske forsvaret er i alarmberedskap i påvente av en ny rakettoppskyting fra Nord-Korea, i forbindelse med presidentvalget i USA, melder nyhetsbyrået Yonhap.

- Vi følger nøye med på hver eneste bevegelse det nordkoreanske militæret gjør ved Punggye-ri atomprøvesprengningsbasen, og ved andre mulige oppskytingsbaser. Forsvaret er klare til å møte alle mulige provokasjoner fra Nord, sier en ikke navngitt talsperson ved Sør-Koreas forsvarsstab.

Forsvarskilder sier til nyhetsbyrået at Kim Jong-un ønsker å sende et sterkt budskap til USAs neste president, om at Nord-Korea ikke har noen intensjoner om å avvikle atom- og missilutviklingsprogrammet - til tross for internasjonale fordømmelser og sanksjoner.

Nord-Korea skal ha gjennomført åtte prøveskytinger av Musudan-raketter i år, men bare en av dem anses å ha vært vellykket.

Musudan-rakettene skaper imidlertid fortsatt stor frykt, da den har en anslått rekkevidde på mellom 2500 og 4000 kilometer. Dermed vil den kunne ramme mål over hele Sør-Korea og sørlige Japan, kanskje også USAs strategisk viktige militærbase på stillehavsøya Guam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer