Gjerdrum-skredet:

Alarmen gikk - mannskapene måtte ut

Det har gått et mindre ras i skredområdet i Gjerdrum. Da gikk alarmen og mannskapene måtte løpe i sikkerhet.

EVAKUERER: Her evakuerer redningsmannskapene ved jordskredet i Gjerdrum. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM/OSLO (Dagbladet): Innsatsleder Roy Alkvist sier på en kort presseorientering at det har gått alarm i «den røde sonen» i skredområdet på grunn av nytt, mindre ras.

- Alle mannskaper er evakuert ut av søkeområdet. Ingen er skadd. Raset har skapt bevegelse i området hvor letemannskapene jobber, sier han.

Ledelsen har nå gått i et møte for å håndtere situasjonen. Det skal være rundt 40 personer som har blitt evakuert fra skredområdet.

Første evakuering

Det er første gang mannskapene i gropa evakueres på grunn av avskalinger. NVE har tidligere understreket at det fortsatt er bevegelse i skredet, og etter at hovedraset gikk 30. desember har flere hus blant annet rast etter ned i rasområdet.

- Som det ser ut nå, har det gått fint med mannskapene, men som jeg har sagt tidligere, er dette veldig risikofylt, og nå så vi at det er forbundet med fare å jobbe der, sier Alkvist.

Hørte drønn

NTBs fotograf på stedet opplyser at mannskapene løp ut av området. Kort tid senere hørte han et drønn, men det er uklart om dette hadde noe med dette å gjøre.

JORDRASET: Innsatsleder i NVE Brigt Samdal med siste nytt fra Gjerdrum. Video og reporter: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer

Det vurderes nå om det er trygt å sende mannskapene inn igjen. Kort tid etter at sirenene fra rasområdet hørtes, ankom en rekke redningsfolk hovedkvarteret på kulturhuset i sentrum av Ask.

På en ny presseorientering klokka 13 sier Alkvist at denne hendelsen var et bevis på at sikkehetsrutinene fungerte.

Brannvesenets innsatsleder Kenneth Wangen var i rasområdet da alarmen gikk. Han sier at de opplevde det som udramatisk.

- Alle var ute av området på under ett minutt, sier Wangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer