Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alarmen gikk mens ambulanse-David var på vakt. Den kom fra hans egen adresse

- Morgentrynet kviknet raskt til, for å si det sånn.

NYFØDT: Fødselen gikk fort, men ambulansen rakk fram i tide. Dermed kunne David Andersen selv ta imot sønnen. Foto: Privat
NYFØDT: Fødselen gikk fort, men ambulansen rakk fram i tide. Dermed kunne David Andersen selv ta imot sønnen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sies at det å bli foreldre, er det vakreste man kan oppleve. Men for enkelte fedre kommer man tettere på fødselen enn det andre gjør. Det fikk David Andersen fra Bardufoss erfare natt til lørdag.

For ambulansearbeideren, som nærmer seg slutten på lærlingperioden, skulle det i utgangspunktet bare være ei vanlig natt på jobb. Men det var før alarmen gikk like før klokka 1 på natta.

- Jeg var på vakt, men lå og sov da alarmen gikk. Jeg kom meg opp og så på skjermen. Der lyste det opp hvilken adresse vi skulle rykke ut til. Da jeg så det var min egen, så kviknet morgentrynet raskt til, for å si det sånn, sier Andersen til Dagbladet.

Det var avisa Nye Troms som først omtalte saken.

Fødte i ambulansen

Hjemme hos Andersen satt både sønnen Loke på tre år, svigerfaren Anders og ikke minst ambulansearbeiderens høygravide samboer, Ann-Kristin Bakke. Selv om det var flere dager igjen til termin, var fødselen var i full gang. Ambulansen og Andersen rykket derfor raskt ut til leiligheten hvor familien bor.

- Da vi kom fram, sto Ann-Kristin allerede klar utenfor døra. Vi rakk akkurat å få ut båra, legge henne på den, løfte den inn i bilen og lukke døra før fødselen var over. Det gikk veldig fort, forteller Andersen.

Lønnsom fødsel

En velskapt gutt på 3750 gram kom til verden, og veien gikk etter hvert videre til fødestua for familien. Også den nybakte faren fikk tid til å være med, før resten av vakta ble fullført. Men selve opplevelsen med å ta imot sitt eget barn, var av det mer spesielle slaget.

- Man får jo på en måte to hatter, men jeg fokuserte på å være profesjonell. På et vis kan man si at oppdraget ble delt i to - før og etter fødselen. Under fødselen prøvde jeg å være så profesjonell som mulig, mens etterpå går man mer over i farsfasen. Men det er klart dette var spesielt. Og så er det jo ikke alle som får betalt for å ta imot sitt eget barn, sier Andersen lattermildt.

Hjemme igjen

Etter den rekordraske fødselen natt til lørdag og noen dagers opphold på sykehuset, kunne familien vende hjem igjen mandag. Nå venter to ukers permisjon for ambulansearbeideren, som nyter livet som tobarnsfar.

- Nå skal vi bare slappe av noen dager hjemme, og det blir godt. Jeg tar meg stort sett av den eldste, mens Ann-Kristin passer minstemann. Jeg fikk bidratt bra under fødselen, men på ammefronten har jeg nok lite å stille opp med, sier Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media