Alarmen gikk mens ambulanse-David var på vakt. Den kom fra hans egen adresse

- Morgentrynet kviknet raskt til, for å si det sånn.

NYFØDT: Fødselen gikk fort, men ambulansen rakk fram i tide. Dermed kunne David Andersen selv ta imot sønnen. Foto: Privat
NYFØDT: Fødselen gikk fort, men ambulansen rakk fram i tide. Dermed kunne David Andersen selv ta imot sønnen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at det å bli foreldre, er det vakreste man kan oppleve. Men for enkelte fedre kommer man tettere på fødselen enn det andre gjør. Det fikk David Andersen fra Bardufoss erfare natt til lørdag.

For ambulansearbeideren, som nærmer seg slutten på lærlingperioden, skulle det i utgangspunktet bare være ei vanlig natt på jobb. Men det var før alarmen gikk like før klokka 1 på natta.

- Jeg var på vakt, men lå og sov da alarmen gikk. Jeg kom meg opp og så på skjermen. Der lyste det opp hvilken adresse vi skulle rykke ut til. Da jeg så det var min egen, så kviknet morgentrynet raskt til, for å si det sånn, sier Andersen til Dagbladet.

Det var avisa Nye Troms som først omtalte saken.

Fødte i ambulansen

Hjemme hos Andersen satt både sønnen Loke på tre år, svigerfaren Anders og ikke minst ambulansearbeiderens høygravide samboer, Ann-Kristin Bakke. Selv om det var flere dager igjen til termin, var fødselen var i full gang. Ambulansen og Andersen rykket derfor raskt ut til leiligheten hvor familien bor.

- Da vi kom fram, sto Ann-Kristin allerede klar utenfor døra. Vi rakk akkurat å få ut båra, legge henne på den, løfte den inn i bilen og lukke døra før fødselen var over. Det gikk veldig fort, forteller Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.