Rettssak i dag:

Alarmen om den kjente psykiateren gikk i Sveits: I Oslo fant politiet enorme mengder overgrepsbilder av barn og en ulovlig pistol

Fikk nei til lukkede dører - må vitne for åpen rett.

ÅPEN SAL: Familiære årsaker var ikke nok for Oslo tingrett til at psykiateren får forklare seg for lukkede dører onsdag. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
ÅPEN SAL: Familiære årsaker var ikke nok for Oslo tingrett til at psykiateren får forklare seg for lukkede dører onsdag. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En profilert Oslo-psykiater i 50-årene må forklare seg i Oslo tingrett onsdag med tilhørere og presse tilstede.

Den tidligere ustraffede Oslo-mannen , som i sentrale posisjoner har jobbet med barn og unge i en årrekke, må svare for en alvorlig tiltale om ulovlig nedlasting av hundretusenvis av overgrepsbilder av barn.

Nedlastingene har ifølge tiltalen foregått i en 20-årsperiode helt tilbake til 1997.

Tingretten avslo tirsdag en begjæring fra tiltaltes forsvarer, advokat Toini Caroline Saxegaard Lødemel, om at saken skal gå for lukkede dører.

Hovedargumentet var familiære hensyn.

- Retten legger avgjørende vekt på sakens art og dens samfunnsinteresse sett i lys de viktige verv og oppgaver tiltalte har hatt i forhold til sitt arbeid med og for barn og unge gjennom mange år, grunngir tingretten i beslutningen.

Tiltalen beskriver de enorme beslagmengdene av ulovlig materiale fra razziaen i mannens hjem 12. januar 2017:

Fem måneder med video

- 205 536 datafiler, hvorav 193 491 bilder og 12 045 videoer med samlet spilletid på 4 064 timer. I tillegg kommer blant annet 94 ark med bilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer