Alarmerende drapstall

Så langt i år er sju personer drept i Hordaland, de fleste med kniv. Drapsstatistikken på Vestlandet beskrives som alarmerende.

OBDUKSJON: Overlege og patolog Stine Kristoffersen sier at det ikke kan utelukkes at det kan være en smitteeffekt når antallet drap stiger. I dette rommet er fem lik blitt identifisert etter drap den siste uka..  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
OBDUKSJON: Overlege og patolog Stine Kristoffersen sier at det ikke kan utelukkes at det kan være en smitteeffekt når antallet drap stiger. I dette rommet er fem lik blitt identifisert etter drap den siste uka.. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Overlege, patolog og rettsmedisiner Stine Kristoffersen har sin arbeidsplass i avdeling for patologi ved Gades laboratorium på Haukeland universitetssykehus.

Den siste uka har fem lik blitt obdusert her etter drap i Hordaland og Sogn og Fjordane. To er drept i Bergen og tre ble drept i bussen på Filefjell.

- Vi har en alarmerende statistikk her vest. Drapstallene stiger, og stadig flere blir drept med kniv, sier Stine Kristoffersen til Dagbladet.

46 drap i Norge Hun er i ferd med å sluttføre en forskningsrapport om drap på Vestlandet. Det som er mest kjent som Gades institutt har et inntaksområde som strekker seg fra nordlige deler av Rogaland til sørlige deler av Møre og Romsdal.

Så langt i år er det registrert 46 drap i Norge, mot 30 i hele 2012. Hvis vi ser bort fra massakren 22. juli 2011, ligger det an til at 2013 blir det verste drapsåret på 30 år. Hordaland trekker drapsstatistikken i en stadig mer dyster retning.

- Med de to siste drapene i Bergen denne uka, kommer vi opp i sju drap i Hordaland så langt i år.  I hele vårt distrikt har vi hatt 16 drap i 2013. Da må jeg understreke at vi teller drap på en annen måte enn Kripos. De registrerer bare de tilfellene der personer blir dømt for drap. Dermed unnlater de blant annet å ta med barn som dreper barn. Vi fører statistikk over alle drap, sier Stine Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer