Coronaviruset

Alarmerende tall: - Innfør full isolasjon

Norge er nå på andreplass i antall smittede fordelt på befolkningen.

STATSMINISTEREN: Ber de som har reist på hytta om å komme seg hjem. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset har den siste uka kommet inn i en ny fase her til lands, med stadig økende spredning.(Saken fortsetter under grafikken)

Kina, Italia og Iran er de hardest rammede landene globalt, med flest smittede og døde av coronaviruset. Men Norge seiler oppover på lista.

Med minst 996 tilfeller ligger vi nå på andreplass i verden i antall smittede i forhold til innbyggertall - rett bak Italia.

Denne uka er det innført en rekke kraftige tiltak for å begrense spredningen, men ettersom man nå har besluttet at kun de med størst risiko skal testes, er det trolig snakk om langt flere som er rammet.

Hvorfor klarte vi ikke å begrense spredningen?

- For lite og for seint

En rekke leger og eksperter har slått alarm og uttrykt misnøye med myndighetenes håndtering de siste ukene. Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge svarte krystallklart på spørsmål om tiltakene som er innført til nå er nok.

- Svaret på det er nei. Det er for lite og for seint, sa Gilbert til Dagbladet onsdag formiddag.

- Nå oppdages det mellom seks og sju nye bekreftede smittede per time i Norge. Det er en økning på tre ganger flere enn forrige døgn. Vi er nå i den eksponentielle fasen av spredningen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer