Trumps folkemøte

- Alarmerende

Amerikansk coronaekspert og tidligere Harvard-forsker ble bekymret da han så Dagbladets bilde fra Donald Trumps store folkemøte i Florida.

MUNNBIND: Dagbladets reporter Trym Mogen var tilstede på Donalds Trumps folkemøte natt til tirsdag 13. oktober, og observerte flere personer uten munnbind, tross sterke anbefalinger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANFORD, FLORIDA (Dagbladet): Donald Trump samlet det som muligens var et femsifret antall mennesker tett på hverandre til et gigantisk valgkampmøte utenfor Orlando i Florida.

Det han selv betegner som «en fantastisk gruppe mennesker» og et publikumsantall han selv var virkelig var imponert over, skaper imidlertid bekymring blant helseeksperter.

Florida er en av delstatene hardest rammet av coronapandemien med over 15 000 dødsfall. Smitten er nå økende, og frykten er at den nylige gjenåpning av «det vanlige liv» vil føre til en ny smittebølge.

- Alarmerende

Donald Trumps gigantrally hjelper neppe på situasjonen. De færreste av deltakerne brukte munnbind. Anbefalinger om avstand virket glemt.

Under valgkamparrangementet natt til torsdag sendte Dagbladet et bilde fra flyplassen til den kjente amerikanske forskeren Eric Feigl-Ding. Han ble bekymret av det han så.

- Jeg synes den manglende avstanden og munnbindbruken er alarmerende, sier han til Dagbladet.

Feigl-Ding er en anerkjent epidemiolog i USA etter over 16 år som forsker og underviser ved prestisjeuniversitetet Harvard. Nå er han tilknyttet tenketanken Federation of American Scientists (FAS), og har vært svært kritisk til Donald Trumps og USAs coronahåndtering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer