Alarmtelefon blir sjekketelefon i Thailand

Thailandsk politi har mer å stri med enn tyver og andre kjeltringer. Staute politimenn må til stadighet avvise tilnærmelser fra beundrere - mannlige så vel som kvinnelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konstablene som bemanner politiets alarmtelefoner mottar hver måned rundt 400 av det en tjenestemann forsiktig betegner som «uanstendige anrop». Rundt 60 prosent av dem som ringer er menn, skrev Bangkok-avisen The Nation onsdag.

- Hvis vi snakker for mye med dem, ender det med at de ber oss ut. Og de homofile mennene kommer alltid med griseprat, sier en oppgitt oberstløytnant Somdet Titawatanasakul ved politiets alarmsentral til avisen.

Rundt 60 prosent av de «uanstendige anropene» kommer fra menn, tilføyer Somdet. Bangkoks politisjef Damrongsak Nilkooha sier han er klar over problemet, men at telefonvaktene bare må avbryte slike samtaler raskest mulig, slik at linjene kan holdes åpne.

Årsaken til problemet skal ifølge menige politifolk være de tettsittende uniformene de er pålagt å bruke. Den siste tiden er det dukket opp flere internettsider i Thailand med bilder av konstabler i slike uniformer og råd og vink om hvordan politifolk kan sjekkes opp.

(NTB)