Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Albania solgte våpen til sanksjonerte land

TIRANA (NTB-DPA): Den albanske regjeringen har ulovlig solgt våpen og ammunisjon de siste fem årene, skrev landets største avis Kohae Jone i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen solgte våpen til Bosnia-Hercegovina. Zaire, palestinerne og Rwanda, skriver avisen med henvisning til dokumenter fra det albanske forsvarsdepartementet. Våpensalget skjedde fra 1992 til 1997, da landene var gjenstand for FN-sanksjoner og det ikke var tillatt for FNs medlemsland å selge våpen til dem.

Utstyret som ble solgt omfattet raketter, granater, skytevåpen og ammunisjon. Kontraktene var undertegnet av tidligere forsvarsminister Safet Zhulali, opplyser forsvarsdepartementet.

- Alle regler for salg av militært materiell til andre land ble brutt, sier en talsmann for departementet. Det forbereder nå rettssak mot den tidligere ministeren. Han innrømmer våpensalget, men sier det var lovlig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!