MELDING: Ifølge avisa Nice Matin har politiet funnet en melding på Mohamed Lahouaiej-Bouhlels telefon der han skriver at han «har utstyret». Foto: AFP PHOTO / FRENCH POLICE SOURCE / NTB Scanpix
MELDING: Ifølge avisa Nice Matin har politiet funnet en melding på Mohamed Lahouaiej-Bouhlels telefon der han skriver at han «har utstyret». Foto: AFP PHOTO / FRENCH POLICE SOURCE / NTB ScanpixVis mer

- Albansk par arrestert mistenkt for å ha hjulpet terroristen

De to skal ha hjulpet han med logistikk i forbindelse med angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig søndag ble ytterligere to personer, en mann og en kvinne, arrestert i Nice i forbindelse med torsdagens angrep.

Det skal det være snakk om et albansk par som er mistenkt for å ha hjulpet gjerningsmannen med logistikk i forbindelse med angrepet, skriver Le Monde, som siterer AFP.

Nyhetsbyrået skal ha fått informasjonen fra en politikilde.

Agnes Thibault Lecuivre, talsmann for anti-terror gruppa, har bekreftet arrestasjonene, men ønsker ikke å komme med flere detaljer, skriver CNN.

Fra før er fire personer pågrepet og sitter i politiets varetekt.

Terroristens ekskone ble arrestert fredag, men blant annet BFMTV skriver søndag formiddag at hun nå er løslatt.

Skal ha sendt kryptisk tekstmelding

Den franske avisa Nice Matin skriver søndag formiddag at det er funnet det de betegner som en «kryptisk melding» på Mohamed Lahouaiej-Bouhlels telefon.

«Jeg har utstyret», skal det stå.

Bouhlel er selv avsender av meldingen, men avisa sier ikke noe om hvem som måtte være mottaker av den korte beskjeden.

Ifølge BFMTV skal en annen tekstmelding ha blitt sendt fra telefonen like før angrepet. Her sto det «ta med flere våpen, ta med fem av dem til C». Heller ikke her er mottakeren kjent.

Nyhetsbyrået AFP skriver søndag at Bouhlel skal ha besøkt promenaden med lastebilen ved to anledninger før selve angrepet som torsdag kostet 84 mennesker livet.

Tilstanden kritisk for 18

Den franske helseministeren Marisol Touraine kom også med en uttalelse søndag formiddag, der hun fortalte at 85 personer fortsatt er innlag på sykehus etter angrepet torsdag.

For 18 av disse, deriblant ett barn, er tilstanden fortsatt kritisk.

Overlevende blir bedt om å søke hjelp og råd hos myndighetene.