Albanske ungjenter selges for 16 000

En båtulykke i Sør-Italia har avslørt salg og eksport av albanske jenter til prostitusjon. Albanske mafiagrupper tjener seg søkkrike på menneskehandel og narkotikasmugling. Italiensk politi utkjemper en nesten håpløs kamp mot de nådeløse bandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske myndigheter har visst om menneskehandelen lenge, men det var først i forrige uke at de fikk has på en av mafialederne. Det som skjedde kunne nesten vært tatt ut av en agentroman:

En hurtiggående gummibåt med albanere var på vei over Adriaterhavet da den sprang lekk, på grunn av en sko med stiletthæl, utenfor havnebyen Brindisi. Fem personer, inkludert ei fem år gammel jente, ble seinere funnet druknet. 11 personer ble meldt savnet. Fire jenter overlevde.

- Horene reddet

Hadde ikke politiet avlyttet bilen og telefonen til mafialederen Amarildo Vrioni (30), ville de trodd dette dreide seg om en ren flyktningtragedie. Tusenvis av albanere har tatt seg til Italia i overfylte båter siden kommunistregimet i Albania falt i 1991.

- Det var for jævlig at den lille jenta døde. Men de fire jentene som overlevde var horer. For en lettelse, sa mafialederen til kona, mens han satt i bilen.
Politiet fortsatte avlyttingen av albaneren. I løpet av noen timer hadde han avslørt så mye om sin mafiagruppe at politiet arresterte ham og ti medsammensvorne.

Vrioni er ikke alene om denne skitne forretningen. Felles for mafiagruppene er at de åpenbart samarbeider med den italienske mafiaen.

Selger døtrene

Albanske familier selger døtrene sine for 8000- 9000 kroner til mafiaen, som selger jentene videre til halliker i Italia for om lag 16000 kroner. Jomfruer kan selges for over 80000.
Det er svært få av de albanske prostituerte kvinnene som tør å snakke. De som har vært modige nok, har fortalt at de blir både mishandlet og torturert av sine såkalte «beskyttere». To av de fire kvinnene som overlevde båtulykken utenfor Brindisi, stakk av fra sykehuset - åpenbart på grunn av frykt.

Store narkobeslag

Også narkotikasmuglingen fra Albania bekymrer italienske myndigheter. Marihuana dyrkes i stor stil i Sør-Albania og smugles over Adriaterhavet til Italia. Bare i år har politiet beslaglagt åtte tonn. Mafiagruppene smugler også andre typer narkotika. Våpensmugling er også en del av denne trafikken, som har forgreninger til andre land i Europa.

17000 albanere flyktet til Italia etter de voldsomme opptøyene i deres hjemland tidligere i år.