Albatross alt

SANDNES (Dagbladet): - Jeg antar at det gikk for mye LSD gjennom hjernen min, svarer Peter Green (52) når vi spør om hvorfor han sluttet i Fleetwood Mac i 1970.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 29 år siden den engelske gitarlegenden sluttet i Fleetwood Mac. Han var bare med i fire år, men på den tida rakk han å skrive og spille seg inn i blueshistorien. Låta «Albatross» står kanskje som det ypperste han noen gang har gjort. Men etter fem plater var det jevnt slutt. Den da 23 år gamle Green brukte for mye kjemikalier. Stoff det tok 25 år å få ut av kroppen.

Han gjorde riktignok et comebak i 1977, men i 84 bar det hodestups inn på mentalinstitusjon igjen.

- Det var en tøff tid, jeg var nesten dau da Nigel Watson oppsøkte meg i 1995 og lurte på om jeg ikke ville spille litt igjen.

Ingen legende

- Legende jeg, sier han spørrende. Den tykke, flintskalla mannen ser mer ut som en pensjonert veiarbeider enn en av verdens beste gitarister. Men skinnet bedrar. Han er nemlig fortsatt på a-laget. For to år siden kåret bluesmagasinet Mojo Magazin ham til verdens tredje beste gitarist, bare slått av Jimmi Hendrix og Steve Crooper.

I fjor spiste han middag med Jimmi Page. Den tidligere Led Zeppelin-gitaristen ga Peter Green æren for at han i det hele tatt hadde begynt å spille, men slikt sprøyt ville ikke Peter høre på.

- Jeg er ingen legende. Vi spiller sammen i bandet Splinter Group og bidrar hver med vårt.

Nytt band, ny tid

Til nå har blikket hans vært festet på et usynelig punkt langt oppe blant albatrossene, men når det blir snakk om bandet og den nye plata som slippes på mandag, får han endelig et lite glimt i øyet.

- Det går bra, jeg føler virkelig at vi er på glid.

- Du er jo først og fremst kjent for Fleetwood Mac-tida. Hvordan føles det å komme tilbake igjen og gjøre suksess med et nytt band i en ny tid?

- Hvem har sagt at vi gjør suksess?

- Det sa du jo selv for et øyeblikk siden.

- Gjorde jeg det? Ja, he he, når du sier det så, svarer Peter Green.

<B>SOLID BLUES: </B>Peter Green virket tam da Dagbladet intervjuet ham. Men på konserten tok han det igjen.