«Feministruss»

Alberte (19): - Helt sykt

Alberte Bekkhus i Rød Ungdom forteller at 1100 personer har skrevet under på holdningskampanjen «Feministruss».

KAMPANJE: Rød Ungdom har tatt initiativ til kampanjen «Feministruss» for å ta et oppgjør med det de omtaler som en ukultur, samt å jobbe for at russetiden preges av «god S for alle». Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KAMPANJE: Rød Ungdom har tatt initiativ til kampanjen «Feministruss» for å ta et oppgjør med det de omtaler som en ukultur, samt å jobbe for at russetiden preges av «god S for alle». Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag advarte Kripos om at de hvert år får inn anmeldelser om voldtekt i forbindelse med russefester. I 2018 ble det registrert 13 anmeldelser om russevoldtekter.

- Politiet oppfordrer til å være en «kjernekar», men det er viktigere å si fra om at det faen ikke er greit å trakassere eller forgripe seg på andre, sier Alberte Bekkhus i Rød Ungdom til Dagbladet.

«Feministruss»

Hun forteller at ungdomspartiet har tatt initiativ til holdningskampanjen «Feministruss», som jobber for å få bukt med det de omtaler som en «ukultur» blant russen og for at russetida skal være preget av «god S for alle».

Til nå har 1100 personer skrevet under og både Kvinnefronten, Spire, Sosialistisk Ungdom, Grønn Ungdom og KrFU har sluttet seg til kampanjen, ifølge Bekkhus.

- Det finnes mennesker som får ødelagt livene sine og selvbildet sitt. Russetida skal være en feiring av 13 års skolegang, og skal ikke ødelegges av en kjip ukultur, sier Bekkhus og følger opp:

- Det har vært snakket om at #metoo ikke nådde skolegården, men det har definitivt ikke nådd russetida. Holdninger må endres, og det er det bare russen selv som kan gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer