Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alberto kan bli orkan

Kan bli tidligste orkan på 40 år. 20 000 beordret til å evakuere i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den første tropiske stormen i den atlantiske orkansesong, Alberto, knuste vinduer og herjet gatene da den suste forbi øyene i Mexicogolfen mandag. Stormen har nå en vindstyrke rett under orkannivå, og er ventet å nå kysten av Florida i dag.

Mer enn 20 000 mennesker langs Florida-kysten har fått ordre om å evakuere, men myndighetene er redde for at en del av innbyggerne i de lavtliggende områdene ikke tar stormen seriøst, skriver USA Today.

- Evakuer

Guvernør i Florida, Jeb Bush, sendte mandag ut en obligatorisk evakueringsordre til de lavtliggende fylkene Dixie, Taylor, Citrus, Franklin og Wakulla, ettersom det er her stormen kommer til å passere.

- Hvis du har fått beskjed om å dra, så gjør det. Ikke tro du kan komme deg gjennom en storm uten skader, sier han til CNN.

Ifølge Bush er det planlagt at 17 steder i 11 fylker skal gi ly til de evakuerte.

Tidligste på 40 år

Det var ventet at Alberto skulle komme i land som en storm, men eksperter tror nå den kan komme opp i en kategori 1-orkan. Hvis den treffer land som en orkan, vil det være den tidligste orkanen på 40 år som treffer USA. Den tidligste orkanen som noen gang har truffet fastlandet, var orkanen Alma i 1966. Den traff 9. juni, ni dager etter at orkansesongen hadde startet.

MÅ FLYKTE: 20 000 av innbyggerne i Florida er bedt om å evakuere fra Alberto. Foto: Scanpix/Reuters
MÅ FLYKTE: 20 000 av innbyggerne i Florida er bedt om å evakuere fra Alberto. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Forskere mener at det i 2006-sesongen kan komme så mange som 16 navngitte stormer i Atlanteren, seks av dem større orkaner. Fjorårets orkansesong satte ny rekord og var den travleste på 154 år. I alt var det 28 navngitte stormer og 15 orkaner.

VIL VÆRE FORBEREDT: Innbyggere i Florida lager sandsekker for å beskytte hjemmet sitt mot eventuell flom når Alberto kommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling