Albinokongeslange fra California kan true idyllen på nordmenns ferieparadis

Frykter slangene skal ta over 70 prosent av øya.

TRUSSEL: Den kalifornske albinokongeslangen er en trussel for dyrelivet på Gran Canaria. Foto: AFP PHOTO/ HO / SKAZKA ZOO
TRUSSEL: Den kalifornske albinokongeslangen er en trussel for dyrelivet på Gran Canaria. Foto: AFP PHOTO/ HO / SKAZKA ZOO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den spanske ferieøya Gran Canaria, som er et populært reisemål for solhungrige nordmenn, står overfor et uvanlig problem.

Den kalifornske albinokongeslangen  ble først importert til Gran Canaria som kjæledyr. For flere tiår siden ble mange av slangene som var i fangenskap sluppet fri, eller klarte å rømme.

Slangene har nå fått en såpass dominant posisjon på atlanterhavsøya at det fryktes en utryddelse av resten av dyrelivet.

En pest Det er The Guardian som rapporterer om problemet.

Biolog Ramón Gallo og han team, som driver prosjektet LIFE+Lampropeltis jobber nå intenst for å finne måter å begrense spredningen av slangearten.

Det er få rovdyr i kanarisk natur, og det milde kystklimaet er ganske likt California, der slangene egentlig er hjemmehørende. De gunstige forholdene gjør at bestanden av albinoslangen har økt kraftig på øya.

Den rundt halvannen meter lange slangen skal ikke være farlig for mennesker og er ikke giftig.

- De siste åtte åra har mer enn 2000 slanger blitt fanget, og det er ventet at mange tusen flere slanger lever under bakken. Ordet pest dukker opp i hodet mitt, sier Gallo til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer