Albright: - Irans vekst er resultat av Irak-krigen

Støtter Hillary Clinton foran presidentvalget i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans vekst er den mest negative konsekvensen av Irak-krigen, sier USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright.

- Hvis det er noe land som har tjent på Irak-krigen, er det Iran, sa Albright på en konferanse på Berry College i Rome i delstaten Georgia der hun promoterte sin nye bok om amerikansk utenrikspolitikk torsdag.

Albright kalte Irak-krigen den verste katastrofen i amerikansk utenrikspolitikk, og hun mener at Irans plutselige vekst skyldes krigen.

Irans vekst er spesielt bekymringsfullt siden landet synes ikke å ville la seg påvirke og siden det er uklart om det er i ferd med å utvikle atomvåpen, la hun til.

Albright har vært kritisk til Irak-krigen og Bush-administrasjonens håndtering av krigen. Hun har bedt Bush om å gå lenger enn til bare å bygge opp styrker ved å utarbeide en strategi som inkluderer å snakke med andre land i regionen.

Den tidligere utenriksministeren til Bill Clinton mener at den dype splittelsen blant amerikanerne om krigen og gapet mellom fattige og rike er de største utfordringene den neste presidenten vil stå overfor.

Albright har selv gitt sin støtte til Hillary Clinton som Demokratenes kandidat til presidentvalget neste år.

(NTB)

IRANS VEKST ER DET VERSTE: USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright frykter regimet i Teheran. Foto: CHIP EAST/REUTERS
IRANS VEKST ER DET VERSTE: USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright frykter regimet i Teheran. Foto: CHIP EAST/REUTERS Vis mer