Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Albright foreslår FN-styrker

USAs utenriksminister Madeleine Albright går inn for at det skal sendes en internasjonal styrke til Øst-Timor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrken kan bestå av soldater fra land i regionen eller opprettes av FN, sier en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet.

Albright drøftet fredag situasjonen i Øst-Timor med Indonesias president B. J. Habibie. Hun roste reformplanene i Indonesia før hun bestemte seg for å avbryte besøket i landet etter to dager og reise til London i stedet for hjem til USA.

Det er grunn til å tro at besøket i London har sammenheng med krisen i Kosovo.

Fredag fikk hun også møte opprørslederen Xanana Gusmao som fikk en sjelden anledning til å slippe ut av husarrest. Møtet fant sted i det indonesiske utenriksdepartementet.

Gusmao ble flyttet fra et fengsel til en bolig i Jakarta for en måned siden. Sist han fikk permisjon fra fengselet var i juli 1997, da han spiste en middag med Sør-Afrikas president Nelson Mandela.

Mange mener at Gusmao kan spille samme rolle i Øst-Timor som Mandela har spilt i Sør-Afrika. Territoriet ble okkupert av Indonesia i 1975 etter at det i mange år hadde vært portugisisk koloni. Området ble innlemmet i Indonesia et år senere.

(NTB-Reuters)