- Alderen er et problem

Hillary Clinton (75) kommenterer helsa til USAs president Joe Biden (80).

- ET PROBLEM: Hillary Clinton (75) sier mandag at president Joe Bidens alder er «et problem». Foto: NTB/AP Photo/Julia Nikhinson
- ET PROBLEM: Hillary Clinton (75) sier mandag at president Joe Bidens alder er «et problem». Foto: NTB/AP Photo/Julia Nikhinson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hillary Clinton sier mandag at president Joe Bidens alder er «et problem», ifølge Fox News. Biden er blitt 80 år, men har nylig kunngjort at han stiller som presidentkandidat igjen i 2024.

På Financial Times Weekend Festival i Washington mandag, fikk Clinton spørsmål om Biden som snublet da han gikk ned trappene på G7-toppmøtet i Japan i helga.

- Et problem

- Det er en bekymring. Vi har hatt presidenter som har falt før som har vært mye yngre, sier hun, og legger til:

- Alderen hans er et problem - og folk har enhver rett til å overveie det. (..) Jeg tilhører den leiren som tror han er fast bestemt på å bli presidentkandidat igjen. Han har en god merittliste som ingen ville ha forutsett for tre år siden, sier hun.

Clinton mener Biden ikke får nok ros for alt han har gjennomført i USA i sin periode som president.

- Jeg håper selvsagt at han holder seg veldig fokusert og i stand til å konkurrere i presidentvalget fordi jeg tror han kan bli gjenvalgt - og det er det vi alle bør håpe på, sier hun.

JOE BIDEN: USAs president Joe Biden var litt uheldig på vei opp trappa til sitt Air Force One etter besøket i Polen. Video: Reuters Vis mer

- Har mye kunnskap

Biden kommer til å være 86 år når den neste presidentperioden utløper. Han uttalte nylig at alderen har gjort ham klok og at han vet mer enn de fleste.

- Jeg har fått helsikes mye kunnskap og vet mer enn det store flertallet av folk, sa Biden i et intervju med MSNBC.

Bidens lege uttalte i februar at den amerikanske presidenten er i god form, og at han utfører sine plikter som han skal - uten unntak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer