Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aldri følt meg truet av «Leifen»

Tiltalt 21-åring forklarte seg om den antatte Hells Angels-lederen i dag.

TILTALT: Leiv Ivar «Leifen» Kristiansen (51) er tiltalt for narkotikahandel, trusler og organisert kriminalitet. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
TILTALT: Leiv Ivar «Leifen» Kristiansen (51) er tiltalt for narkotikahandel, trusler og organisert kriminalitet. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): 21-åringen som ble tatt med hasjen i saken mot blant andre Leif Ivar Kristiansen, sier i retten at han aldri har følt seg truet av «Leifen». Den unge mannen forklarer seg i retten i formiddag og er uenig i store deler av forklaringen som 32-åringen som vitnet mandag og tirsdag, kom med.

Av 32-åringen ble det fortalt om både trusler og kvelertak fra Kristiansen.

- Jeg oppfattet det aldri slik. De gangene jeg hilste på Leif, var det alltid med et fast håndtrykk, aldri noe kvelertak. Og det med at det gikk fly begge veier til og fra Danmark, oppfattet jeg bare slik at vi kunne komme hjem, og så reise tilbake. Det var jeg som hadde den samtalen, og det var slik jeg oppfattet den, sier 21-åringen.

Han er også sterkt uenig i 32-åringens beskrivelse av «bedriften» hans, som gikk på salg av stoff.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt. Det var aldri noe kvantum av betydning utenom denne 10-kilossaken. Det var bare noe tilgang på hasj, litt amfetamin og noen tabletter.

- Men det var et latterlig høyt pengeforbruk. Han brukte mest mulig penger på latterlige ting for å ha status, sier 21-åringen.

- Ble holdt igjen Etter hvert ble vennskapet mellom 32-åringen og 21-åringen brutt. Bruddet kom etter en episode hvor det ble kranglet om noen penger som skal ha forsvunnet. Dette skjedde i ei tid da det ble inntatt store mengder blåvalium-tabletter.

- Den drastiske endringen i vennskapet kom i januar i fjor, da denne episoden skjedde. Da ble jeg holdt tilbake i en leilighet, og både min samboer, mamma og pappa ble involvert i truslene, sier 21-åringen.

- Følte du deg truet? spurte 21-åringens advokat Anniken Mellegaard.

- Jeg følte meg holdt igjen i leiligheten. Jeg kunne sikkert sprunget ut, men var redd for hva han skulle finne på i ettertid. Etter at vi kom hjem, fikk jeg en haug med tekstmeldinger, altså trusselmeldinger fra ham (32-åringen). Samboeren min ble beskyldt for å ha tystet, og ble kalt tysterhore. Han skulle også komme og ødelegge bilen, sier 21-åringen.

Samboeren truet 32-åringen skal også ha truet med at samboeren skulle bli slått i hodet med et krokjern.

- Han brukte min mobil og lot som han var meg, for å få henne til å komme og hente meg. Vi gikk ut for å møte henne, og da hun nærmet seg døra, begynte jeg å løpe i sokkelesten for å få henne til å skjønne at hun måtte kjøre videre. Jeg var bekymret, for samboeren min var gravid i første måned, sier 21-åringen.

Forhistorien for vennskapet er fra da 21-åringen satt i fengsel for ran. Der møtte han 32-åringen.

- Før den tid hadde jeg bare prøvd stoff et par ganger. Da vi kom ut av fengselet, røyket vi hasj sammen hver eneste dag. Møtet med ham var meget uheldig for meg, sier 21-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media