Aldri før har Oslo-politiet mottatt så mange voldtektsanmeldelser

Ny rapport setter det i sammenheng med medieoppslag.

FOKUS PÅ VOLDTEKT: Oslopolitiet la i dag fram en ny rapport med fokus på voldtekter i hovedstaden. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
FOKUS PÅ VOLDTEKT: Oslopolitiet la i dag fram en ny rapport med fokus på voldtekter i hovedstaden. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikt har gjennom de siste ti årene utarbeidet analyserapporter, og har også i år; på oppdrag fra Justisdepartementet, utarbeidet en rapport som omhandler alle lovbrudd som ble anmeldt og registrert som voldtekt ved Oslo politidistrikt i 2011.

I rapporten kommer det blant annet frem at antallet ukjente gjeringsmenn aldri har vært større.

58 prosent av alle anmeldte voldtekter i Oslo innebærer en ukjent gjerningsmann.

Frykt Oslopolitiets hovedteori, og bakgrunn for forskningen, var at mediedekning og antall voldtektsanmeldelser hadde sammenheng. Rapporten viser til at medias dekning av overfallsvoldtekter i 2011 gjorde at flere festrelaterte voldtekter ble anmeldt, samt nye og eldre krenkelser.

Senioranalytiker og hovedansvarlig for rapporten, Marianne Sætre ved strategisk stab i Oslo politidistrikt, mener mediedekningen av overfallsvoldekter har vært med på å skape åpenhet rundt voldtekt - samtidig som det også skaper frykt i befolkningen.

- Funnene tilsier at mediene bidrar til bevisstgjøring, men det sprer også frykt. På grunn av mediedekningen har byen vært preget av mistillit, sier Sætre til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer