Aldri før har så mange søkt høyere utdanning

Men langt ifra alle kom inn på det de ønsket.

ØKNING: Nesten 5000 flere kvalifiserte søkere har søkt om studieplass i år enn i fjor.

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ØKNING: Nesten 5000 flere kvalifiserte søkere har søkt om studieplass i år enn i fjor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå har alle fått svar på om de kom inn på det de ønsket eller ikke via Samordna opptak.

Samordna opptak har sendt tilbud til 79 404 personer som har søkt på høyere utdanning. Det er en økning på 6,6 prosent fra i fjor, noe som vil si at 4.900 flere har fått tilbud om studieplass. Det er rekord i Norge.

Rundt 60 prosent får begynne på sitt førstevalg i august. Det har med andre ord vært en økning i antallet kvalifiserte søkere. Totalt var det 115 000 som prøvde lykken.Helsefag er det klart mest populære med over 43 000 søkere. 26 000 hadde helsefag som førstevalg, men det er bare beregnet 9600 studieplasser.

Mange om beinet Også de som har søkt økonomi, administrasjon og ledelse må sloss med nebb og klør. 30 600 søkere på 5000 studieplasser gjør at mange ikke får ønsket sitt oppfylt. 14 000 av søkerne hadde dette som førstevalg.

Det har lenge vært stort behov for lærere og førskolelærere i Norge. I år er økningen størst for førskolelærerutdanningen og grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7. Til lærerutdanningene samlet er det gitt studietilbud til 722 flere søkere enn i fjor. Dette er en økning på 9 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer