Aldri for sent å bli student

Du kan velge mellom 500 ulike studier!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samorda Opptak (SO) la ut klokken 9 i dag tidlig en oversikt over de siste, ledige plassene til høstens høyskole- og universitets-studier. Og da gjelder det å være rask på labben, for her er det

«første mann til mølla»-prinsippet som gjelder.

Har du allerede søkt på høyere utdanning, ligger resultatet allerede tilgjengelig på nettet. Husk at du må besvare dette tilbudet innen tirsdag 27. juli klokken 14.00 på nett eller sørge for at svarskjema til Samordna Opptak er post-stemplet senest mandag 26. juli hvis du vil beholde studieplassen.

Og nå er altså mer enn 4000 plasser fordelt på 500 ulike studier lagt ut på Restetorget. Disse er tilgjengelig for alle som oppfyller de gjeldende opptaktskravene for de forskjellige studiene. Minstekravet for de fleste plassene er generell studiekompetanse.

Slik går du frem for å søke på disse plassene:

  • Ta kontakt med det aktuelle lærestedet direkte: Telefonnummer står oppført i oversikten på Restetorget.
  • SMS-tjenester 2011: Du kan finne ledige plasser og søke på studiene gjennom bruk av SMS. Send kodeordet REST til 2011 eller se info på Restetorget.
  • NRK1 tekst-tv side 480
  • Søkofonen 815 49 050: Fra 21. juli kan du ringe den automatiske telefontjenesten for å få informasjon om eventuelle tilbud, ventelisteplasseringer og oppmøte.
    I dag klokken 12.00 legges det også ut de foreløpige statistikkene og poenggrensene for hovedopptaket 2004.

    Lurer du på hvor mange poeng du har, kan du få hjelp til å regne det ut her.