Aldri fred å få!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg leste nylig en artikkel på aftenposten.no om hvor jeg kan drikke kaffen min i ro og fred uten hylende småunger. «Fatt mot», står det, «det er fremdeles mulig å få din cortado servert uten fremmed barneskrik». Om utestedet Internasjonalen på Youngstorget i Oslo kan vi lese: Internasjonalen tillater ikke amming, og er voksen, maskulin og stilig. Det åpne landskapet er gøy for voksne, men ikke like gøy for barn. Perfekt. Bra sted for kaffe, avis og glaning på forbipasserende.

En annen kafé har visstnok unngått barnevognmafiaen med minimalistisk interiør og høy kaffekvalitet. Det er en kjent sak at verken foreldre eller små barn er begeistret for slikt. «Her kan du høre deg selv tenke» skriver journalisten, men hun har neppe vært der selv og sjekket hvor vanvittig mye bråk det kommer fra kaffekverna på samme sted. Det skal være gode lunger på ungen som greier å overdøve denne.

Men uansett, dette er jo supre nyheter for alle som plages av ungeglam, men selv har jeg et ønske om oppfølgingsartikler. Det er jo ikke bare barn som er plagsomt i bymiljøet generelt og på kule kafeer spesielt.

Det er så mye, mye mer.

Egentlig er jeg ganske sikker på at den ansvarlige journalisten allerede har flere artikler under produksjon, og jeg følger nøye med på nettsiden for å ikke gå glipp av for eksempel «her kan du drikke caffelatten din uten at sidemannen har intime samtaler på mobiltelefonen», «her kan du nyte cappuccino uten at andre gjester snakker høylytt om fotball eller andre ting som ikke interesserer deg» - og ikke minst «her kan du i ro og mak nippe til din macchiato uten at jenter på twenty something hviner over noe noen gjorde eller sa da de var ute på byen i helga».

Så deilig det skal bli. Stillhet, totalt stillhet for meg og mine tanker.

Når jeg tenker meg om, er det mulig jeg like godt holder meg hjemme.