Aldri har det vært så store bevegelser i fjellmassivet«Mannen»

Kan rase i dag, opplyser kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAUMA (Dagbladet): - Vi er oppe i en akselrasjon på syv til åtte centimeter i døgnet. Vi er inne i en akselerasjonsfase som er veldig hektisk nå, sier Rauma-Ordfører Lars Olav Hustad under en pressekonferanse på rådhuset i Rauma klokken 09 i formiddag.

Dette er de største bevegelsene i fjellet som har vært til nå. Kommunen opplyser at det er store ustabile partier i fjellmassivet. Det er nå innført rød beredskap. Politiet står klar til sine tiltak, man er klar dersom et ras nå skulle komme.

- Det er mye sannsynlig at vi kan få et skred i løpet av dagen. Det er vanskelig å si tidspunktet på det, men det trenger ikke å være så veldig lenge til vi ser det, og jeg tror ikke det er så veldig lenge, sier ordføreren.

Usikker på mengden Hvor mange kubikk som vil kunne rase ut i dag, er fortsatt usikkert opplyser kommunen på pressekonferansen. De har vært i kontakt med de evakuerte beboerne som skal ta situasjonen med ro.

Regn og høye temperaturer kan trigge et større ras. I dag melder værtjenesten Yr.no åtte grader på Trollstigen like ved Mannen, og nedbør opp mot 19 mm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer