Aldri har politiet beslaglagt mer cannabis i Norge enn så langt i år

Kripos' narkotikatall for første halvår 2016 viser rekordbeslag av cannabis, samt en økning av MDMA og LSD. I tillegg må man helt tilbake til 2007 for å finne tilsvarende høye tall for beslag av kokain.

STORBESLAG: I mars avdekket tollere ved på Svinesund 639 kilo hasj i en spansk trailer. Narkotikaen lå i en rekke pappkartonger mellom ordinære varene i lasterommet, og i lasta lå det også to trekasser som senere viste seg å være fylt med hasj. Dette beslaget er det det nest største av hasj noensinne. Foto: Tollvesenet
STORBESLAG: I mars avdekket tollere ved på Svinesund 639 kilo hasj i en spansk trailer. Narkotikaen lå i en rekke pappkartonger mellom ordinære varene i lasterommet, og i lasta lå det også to trekasser som senere viste seg å være fylt med hasj. Dette beslaget er det det nest største av hasj noensinne. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fordelt på 6 861 beslag har det i løpet av årets første seks måneder blitt beslaglagt 2534 kilo hasj, marihuana og cannabisplanter i Norge.

Det viser Kripos' narkotikastatistikk som legges fram i dag.

Aldri før i norsk historie er det blitt beslaglagt så mye cannabis på et halvår, opplyser Kari Frey Solvik, seksjonsleder for Kripos' seksjon for narkotikaanalyse.

- Det er allerede i år blitt beslaglagt mer cannabis enn det ble i hele 2015, sier hun til Dagbladet.

Økende styrkegrad

Det skyhøye tallet skyldes blant annet flere svært store beslag. I mars avdekket tollere ved Svinesund 639 kilo hasj i en spansk trailer, (det nest største beslaget i Norge noensinne), og i april gjorde tollerne et nytt storbeslag på grensa, da de avdekket 152 kilo hasj i en spanskregistrert bobil.

I tillegg til at mengden ser ut til å øke, har også styrkegraden i de ulike cannabisproduktene økt kraftig de siste åra, ifølge Solvik.

- For ti år siden var det gjennomsnittlige THC-innholdet cirka fem prosent. Nå er et THC-innhold på 15 prosent helt vanlig i hasj, og en rekke beslag har styrkegrad på over 25 prosent, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer