- Aldri hatt så flaks

Norske Arvinn skulle ta t-banen med bomba om bord, men fikk plutselig lyst til å gå. Så brøt panikken løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arvinn Gadgil (25) bor ved Tower Hill og skulle i går morges ta t-banen til Liverpool Street stasjon via Aldgate. I siste liten bestemte han seg for å gå. Han ruslet forbi Aldgate stasjon sammen med en kamerat og cirka klokka 08.55 smalt det.

- Det var forferdelige scener. Vi hørte en sterk buldring omtrent som tordenvær, som reiste seg fra undergrunnen. Da vi kom til Liverpool Street stasjon brøt kaoset løs. Folk kom løpende opp fra stasjonen i full panikk. Det var sikkert tusenvis av mennesker som presset seg ut av samme utgang, forteller Gadgil til Dagbladet.no.

Vanvittig flaks

Han er nesten fremdeles i sjokk over hvor flaks han har hatt. Hadde han valgt å ta t-banen ville han ha vært på den banen der bomben var.

- Jeg kan ikke tro det. Det har vært mye tekstmelding-aktivitet mellom meg og mine foreldre i dag. Han roser samtidig personalet ved t-bane-stasjonen som reagerte raskt.

- Det virket som om de hadde trent på slike situasjoner. De var effektive og fikk raskt evakuert folk. De klarte det nok på rundt 10 minutter.

Kvelende gummilukt

Gadgil beskriver lukten rundt området der bomben gikk av som brent gummilukt.

- Lukten var så sterk, faktisk kvelende sterk og dette var på andre siden av gaten for stasjonen hvor vi etter hvert stod. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må ha vært å være nede på stasjonen. Jeg har hatt så vanvittig flaks, sier Gadgil som i går kveld dro hjem til Norge.

TERRORMÅL: Her ruslet Arvinn Gadgil da kaoset brøt løs tidlige i går.
UNNGIKK DØDSBANEN: Arvinn Gadgil fikk oppleve dramaet på gatenivå i stedet for på t-banen fordi han valgte å gå.
OFFER: Skadde ble tatt imot på Royal London Hospital som ligger 400 meter fra Aldgate-stasjonen.