Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aldri hørt om en så brutal måte å bli utsatt for innbrudd på

Nå skal det stå vakter i familieblokka der Nina ble utsatt for innbrudd - mens hun var hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Studentsamskipnaden i Oslo (SIO) bekrefter at de bare i Nina Hovland Moronskis (32) blokk har hatt to innbrudd med to ukers mellomrom.

- Vi kan bekrefte at det er meldt om to innbrudd i Enerhaugen studenthus. Det kan være snakk om flere, men det er ikke bekreftet, sier direktøren i SIO bolig, Trond Bakke, til Dagbladet.

Det var midt på lyse dagen, at Moronski hørte at noen holdt på å bryte seg inn i leiligheten hennes på Tøyen i Oslo. I full panikk løp hun ut på balkongen, klatret over og kastet seg over på naboens balkong. Fra utsiden hørte hun tyvene forsyne seg.

- Aldri hørt om så brutalt innbrudd  Bakke er sjokkert over måten innbruddstyvene tok seg inn i Moronski leilighet på.

- Dette har gjort veldig inntrykk. I alle mine år i SIO, har jeg aldri hørt om at noen på en så brutal måte blir utsatt for innbrudd i sitt eget hjem. Så brutalt at hun ble så redd at hun valgte å klatre over - i fjerde etasje.

- IKKE EN SAK AV PRIORITET: Nina Hovland Moronski opplevde alles mareritt da hun ble utsatt for innbrudd midt på dagen, på Tøyen i Oslo. Hun så ingen annen utvei enn å begi seg ut på rekkverket, og over til naboens leilighet. Politiet utelukker ikke at saken henlegges. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- IKKE EN SAK AV PRIORITET: Nina Hovland Moronski opplevde alles mareritt da hun ble utsatt for innbrudd midt på dagen, på Tøyen i Oslo. Hun så ingen annen utvei enn å begi seg ut på rekkverket, og over til naboens leilighet. Politiet utelukker ikke at saken henlegges. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det tar vi på største alvor, sier Bakke.

Han forteller at studentsamskipnaden i alt huser rundt 10 000 studenter. 1300 av leilighetene er bygget og tilrettelagt for studenter med barn.

- Det er selvfølgelig ekstra spesielt når det er barn og foreldre i en blokk når slike innbrudd skjer, sier han.

Innfører vaktsystem Selv har Nina Hovland Moronski brukt uka etter innbruddet på å varsle naboene. Nå får hun hjelp av SIO, som allerede i natt innførte nye rutiner.

- Vi skal fra i natt ha vakter i oppgangen, slik at det kan sjekkes at alle som kommer inn faktisk tilhører bygget. Vi har vært på befaring for å se hvordan vi kan sikre blokka bedre. Vi skal blant annet lyssette området rundt, fordi det er ganske mørkt i området.

- GJORT INNTRYKK: Trond Bakke er direktør i SIO bolig. Han har aldri hørt om lignende innbrudd i blokkene studentsamskipsnaden leier ut. Foto: SIO
- GJORT INNTRYKK: Trond Bakke er direktør i SIO bolig. Han har aldri hørt om lignende innbrudd i blokkene studentsamskipsnaden leier ut. Foto: SIO Vis mer

De jobber også med elektroniske nøkkelløsninger.

- Vi skal innføre nøkkelkort med magnetstripe, og vi får nå Securitas-vakter til å gå hyppigere runder i området. Vi har også en plan om å skifte ut alle låsene i bygget med elektroniske låser, men det er klart at det vil ta litt lenger tid, sier Bakke.

SLO INN HÅNDTAKET: De frekke innbruddstyvene slo inn håndtaket og delte det i to deler. Moronski har nå sørget for å sette opp to ekstralåser. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLO INN HÅNDTAKET: De frekke innbruddstyvene slo inn håndtaket og delte det i to deler. Moronski har nå sørget for å sette opp to ekstralåser. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer