<strong>PANIKK:</strong> Livredde festivaldeltagere forsøker å komme seg i sikkerhet. Foto: Reuters/Scanpix
PANIKK: Livredde festivaldeltagere forsøker å komme seg i sikkerhet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Aldri mer Love Parade

Arrangøren møtte pressen etter tragedien i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Arrangøren av Love Parade-arrangementet i Duisburg, Rainer Schaller, sa på en pressekonfeaat det aldri mer blir noe slikt arrangement fra hans side. — Ord strekker ikke til for å forklare hvor rystet jeg er, sa Schaller. — For meg er det helt avgjørende nå bare å få oppklart hendelsene.

På pressekonferansen ble det også om at 4 av de 19 omkomne under skal være utlendinger De fire er en australsk kvinne, en italiensk kvinne, en nederlandsk mann og en kinesisk mann.

Etterforskes Lederen for redningsinnsatsen i Duisburg lørdag kveld og natt til søndag opplyste at han har overlevert alle rapporter til statsadvokaten som nå skal etterforske tragedien. Etterforskningen er i gang, ifølge Duisburgs politisjef Detlef von Schmeling

- Det lå mennesker overalt på bakken. Det er slik jeg forestiller meg krig. Det sier et øyenvitne til tragedien til det tyske ukemagasinet Der Spiegel.

19 personer ble drept og over 300 mennesker ble skadd da det brøt ut panikk i folkemengden under teknofestivalen Loveparade i byen Duisburg. Situasjonen oppstod da det brøt ut panikk i en tunnel full av folk som prøvde å komme seg inn på festivalområdet.

Fikk ikke luft - Stadig flere mennesker prøvde å komme seg inn på festivalområdet. Kjæresten min og jeg greide nesten ikke å puste, men vi greide å albue oss ut av folkemengden og greide til slutt å få informert politiet om at det hadde brutt ut massepanikk i tunnelen, forteller en annen festivaldeltager til det tyske ukemagasinet.

Likevel tok det lang tid for politiet dukket opp.

- Det tok ca tre kvarter. Da hadde mange mennesker allerede falt sammen, forteller øyenvitnet.

Kritikk I Tyskland krangler man nå om hvem som er skyld i ulykken. Die Gewerkschaft der Polizei (GdP), som er fagforeninga for det tyske politiet, kommer med kraftig kritikk av sikkerhetsopplegget ti Love Parade.

<strong> ALDRI MER :</strong> Loveparade arrangør Rainer Schaller vil ikke arrangere teknofestivalen igjen. Det sa han på en pressekonferanse i dag. FOTO: WOLGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX
ALDRI MER : Loveparade arrangør Rainer Schaller vil ikke arrangere teknofestivalen igjen. Det sa han på en pressekonferanse i dag. FOTO: WOLGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Ved denne typen arrangementer er det svært farlig å gjerde inn hele festivalområdet, sier GdP-representanten Michael Reinke til avisa Süddeutsche Zeitung.

At tunnelen var eneste fluktvei ut av festivalområdet er ifølge avisa hovedårsaken til katastrofen.

Det er så langt ikke klart om det ble åpnet flere veier inn og ut av festivalområdet etter at panikken hadde brutt ut.

Også Hannelore-Kraft, ministerpresidenten i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen Hannelore-Kraft, reagerer på ulykken som og krever nå en grundig politietterforskning.

<strong>I SORG:</strong> Innbyggerne i Duisburg la i dag ned blomster for de døde. Foto. AP/Scanpix
I SORG: Innbyggerne i Duisburg la i dag ned blomster for de døde. Foto. AP/Scanpix Vis mer
<strong>KAOS:</strong> Over 300 mennesker ble skadd - 19 mennesker døde. Foto: AFP/Scanpix
KAOS: Over 300 mennesker ble skadd - 19 mennesker døde. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer