Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aldri mer Pelle og Proffen

- Vi blir fortsatt forbundet med Pelle og Proffen. Det blir vi vel aldri kvitt. Men det er en liten pris å betale for all moroa vi hadde, sier Håvard Bakke (22) og Tommy Karlsen (21). Nå spiller de teater sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke redd for at jeg er oppbrukt som skuespiller, sier Håvard. - Det er ingenting jeg heller vil enn å spille skikkelig sjuk, slem eller stygg. Jeg legger gjerne på meg 30 kilo og raker skallen dersom rollen krever det.

- Men Pelle og Proffen er vi definitivt ferdig med, slår Tommy fast.

Nå er det amatørteater det handler om. Håvard og Tommy er i gang med prøvene til «A Clockwork Orange» på Sandvika Teater.

Til daglig jobber begge to i Bærum kommune, men det er skuespillere de vil være.

- Film og teater er to helt forskjellige medier. Nå spiller vi på en liten, intim scene og har flere roller hver. Teater henger sammen på en helt annen måte enn film, sier Håvard.

- Vi kan ikke bare rope «kutt!» fordi vi knekker sammen i latterkrampe, eller sier noe feil, tilføyer Tommy.

«A Clockwork Orange» er basert på Anthony Burgess' roman fra 1962. Stanley Kubrick filmatiserte boka i 1971, og filmen vakte stor oppsikt på grunn av de sterke voldsscenene.