-Aldri mer psykolog

Nådeløs innstilling fra fylkeslegen om John Sandstrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Sandstrøm bør miste autorisasjonen til å praktisere som psykolog for alltid. Det er den usminkede innstillingen til Statens Helsetilsyn fra fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus. Helsetilsynet tar avgjørelsen.

Sandstrøm ble midlertidig suspendert i seks måneder fra i fjor høst etter beskyldninger om at han og psykiater Pål Herlofsen har solgt falske legeerklæringer til klienter som ville ha mildere dommer i retten eller slippe soning i fengsel.

Fylkeslegen har ikke gitt noen råd til Helsetilsynet om også Herlofsen bør miste autorisasjonen, bare gitt noen bemerkninger, melder TV2 Nettavisen.

Fylkeslegen har fire konkrete anklager mot Sandstrøm. Alle punktene er i strid med helsepersonelloven, ifølge fylkeslegen.

- han har drukket alkohol på jobb

- han har innledet et seksuelt forhold til en pasient

- hans journalføring er særdeles mangelfull

- hans måte å ordne virksomheten på er ikke forsvarlig.

Sandstrøms advokat Tor Erling Staff ville ikke kommentere saken overfor TV2 Nettavisen.

Det var Dagens Næringsliv som avslørte i fjor høst at Sandstrøm og Herlofsen utstedte legeattester etter pasientenes ønske. Avisas journalister møtte de to under falsk identitet.

Også politisak

I kjølvannet av avsløringene har fylkeslegen fått flere klager mot Sandstøm og Herlofsen. Begge er også anmeldt til politiet, som fortsatt etterforsker sakene.

Statens Helsetilsyn har også fått oversendt innstillinger om to andre leger som var klaget inn for fylkeslegen i Oslo og Akershus.

Verken Helsetilsynet eller Oslo-politiet kan tidfeste når sakene vil være ferdigbehandlet fra deres side.

HELSETILSYNET AVGJØR Fylkeslegen har ikke gitt noe råd til Statens Helsetilsyn hvorvidt Pål Herlofsen bør nektes å drive som psykiater. Her kommer Herlofsen til et møte med fylekslegen i Oslo og Akershus 31. oktober i fjor i forbindelse med de omstridte legeerklæringene.
ROT, DRIKKING OG PASIENTSEX Fylkeslegen har levert en nådeløs innstilling til Statens Helsetilsyn om den suspenderte psykologen John Sandstrøm.