- Aldri mer

Illusjonisten David Blaine (30), som har sittet i en glassboks over Themsen i London siden 5. september, innser at han har strukket strikken for langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bare få dager igjen uten mat og og annet enn vann å drikke, har illusjonisten fra New York innsett at han har vært gjennom sitt livs tøffeste stunt, melder CNN.

- Dette har vært verre enn noe annet jeg har gjort. Jeg tror ikke jeg kan klare å gjøre noe liknende igjen, sier illusjonisten til CNN via en lydlink.

Blaine har flere risikofylte stunt bak seg. I mai i fjor tilbrakte han 35 timer på toppen av en høy flaggstang uten sikkerhetsnett. Han har også vært innesperret i en seks tonns isblokk i 58 timer.

I tillegg til minimalt med føde, har kulda tæret på den vanligvis så tøffe amerikaneren.

- Det har vært veldig kaldt. Og når du er sulten, greier kroppen bare å produsere en tredjedel av den varmen den normalt gjør. Det har vært vanskelig å sitte, og musklene mine er svært svake, sier Blaine.

Ikke alle har vært like begeistret for stuntet. CNN forteller at egg, hamburgere og golfballer er blitt kastet mot glassboksen. 16. september fosøkte en mann å sabotere vanntilførselen. Andre har forsøkt å ta fra Blaine nattesøvnen ved å spille trommer, mens atter andre har holdt høylytte grillfester i nærheten.

Hvis Blaine holder ut i boksen til søndag, har han nådd målet om 44 dager.

TØFT: David Blaine har hatt en tøff tid i glassboksen over Themsen. Vann er den eneste næringen han har hatt i seg. Foto: AP/SCANPIX
MOT SLUTTEN: Det gjenstår få dager av Blaines stunt. Foto: AP/SCANPIX