- Aldri møtt bin Laden

Mulla Krekar påstår at han ikke har oppholdt seg i Nord-Irak over tid. - Jeg frykter å bli USAs syndebukk, sier han i det første intervjuet etter fengslinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nettavisen har stilt mullahen en rekke skriftlige spørsmål via hans advokat Brynjar Meling. I det eksklusive intervjuet gir han sin versjon av historien. Norske myndigheter viser til Brennpunkt-intervjuet, og mener at Krekar har brutt asylbestemmelsene ved å ha oppholdt seg i Nord-Irak - landet han har søkt beskyttelse fra. Geriljalederen fastholder at intervjuet ble gjort på iransk side av grensa.

- Jeg har ikke vært i Nord-Irak over lengre tid. Jeg har for det meste oppholdt meg i Iran. Landsbyen jeg har bodd i, heter Biarra, og er en grenseby mellom Iran og Irak. Byen er delt på midten, og jeg har bodd i den iranske delen, sier Krekar til Nettavisen.

Vil hjem til Norge

Han benekter også ethvert bekjentskap med superterroristen som han hyllet i et tv-intervju noen år før 11. september.

- Jeg tar sterk avstand fra alle terroranklager. Jeg har aldri møtt bin Laden, har aldri hatt kontakt med ham - og kommer heller aldri til å ha det.

Mest av alt vil han hjem til Norge og familien. Anklagene mot ham avfeier han som et komplott, og Krekar frykter at han skal bli stormaktenes syndebukk i terrorkrigen etter 11. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer