- Aldri møtt bin Laden

Mulla Krekar påstår at han ikke har oppholdt seg i Nord-Irak over tid. - Jeg frykter å bli USAs syndebukk, sier han i det første intervjuet etter fengslinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettavisen har stilt mullahen en rekke skriftlige spørsmål via hans advokat Brynjar Meling. I det eksklusive intervjuet gir han sin versjon av historien. Norske myndigheter viser til Brennpunkt-intervjuet, og mener at Krekar har brutt asylbestemmelsene ved å ha oppholdt seg i Nord-Irak - landet han har søkt beskyttelse fra. Geriljalederen fastholder at intervjuet ble gjort på iransk side av grensa.

- Jeg har ikke vært i Nord-Irak over lengre tid. Jeg har for det meste oppholdt meg i Iran. Landsbyen jeg har bodd i, heter Biarra, og er en grenseby mellom Iran og Irak. Byen er delt på midten, og jeg har bodd i den iranske delen, sier Krekar til Nettavisen.

Vil hjem til Norge

Han benekter også ethvert bekjentskap med superterroristen som han hyllet i et tv-intervju noen år før 11. september.

- Jeg tar sterk avstand fra alle terroranklager. Jeg har aldri møtt bin Laden, har aldri hatt kontakt med ham - og kommer heller aldri til å ha det.

Mest av alt vil han hjem til Norge og familien. Anklagene mot ham avfeier han som et komplott, og Krekar frykter at han skal bli stormaktenes syndebukk i terrorkrigen etter 11. september.

Avviser narko-anklager

- Opplysninger om at jeg har brukt selvmordsbombere, deltatt i attentater og massakrer er ikke riktig. Dette er løgner framsatt av mine politiske fiender i Nord-Irak. PUK (Kurdistans patriotiske Union) og flere andre islamske organisasjoner ønsker å skade meg, fastholder Krekar.

Han avviser også at han noensinne har vært i Jordan - landet som har bedt om å få ham utlevert på grunn av narkotika-forbrytelser.

Les hele intervjuet hos Nettavisen

BROR, KONE OG ADVOKAT: Khalid Faraj Ahmad, Rokhosh Ahmad og Brynjar Meling sto i dag utenfor fengselet i Vught. Meling hadde et to timer og et kvarter langt møte med sin klient i fengselet.