Lange ferjekøer i Nordland:

- Aldri opplevd liknende

I går ble ferjekøene beskrevet som rekordlange. Onsdag åpnes grensa for europeiske turister. - Vi er spent på hvordan det blir, sier mannskapet.

UVANLIG: Køen utenfor ferjeleiet Bognes var sondag en kilometer lang. Video: Anders Andreassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt av materiell og mannskap er satt i arbeid på Torghatten Nord AS, som driver sjøgående kollektivtransport med ferjer og hurtigbåter i fylkene Troms, Nordland og Hordaland.

Det forteller driftssjef Petter Sundbakk til Dagbladet.

- Det er mye trafikk nå, helt i det øvre sjiktet. Slik jeg ser det, er det ikke mer vi kan gjøre enn å drifte sambandene på en god måte, sier han til Dagbladet.

Spent på utviklingen

Søndag ble det meldt om en kilometer lang bilkø på ferjeleiet Bognes i Ofoten. Det er uvanlig, sier driftssjefen.

- Jeg vet ikke om jeg opplevd en så lang kø før. Det er sjeldent at det er så mange biler på ferjekaia og oppover riksveien, sier han.

- Vi har aldri opplevd noe sånt tidligere, sier styrmann Bjarte Andersen på M/F Barøy, en av tre ferjer som frakter biler og passasjerer til og fra ferjeleiene Lødingen og Bognes i Nordland.

Han forteller at synet som møter dem ved kaia denne sommeren er stappfulle oppstillingsplasser og ofte en kilometer med kø bakover på E6. Det gjør at mannskapet er spent på hva som skjer når Norges grenser førstkommende onsdag åpner for nasjoner som Tyskland og Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer