Aldri opplevd liknende

Da familien Berg tok turen til Hardangervidda sist uke, var hytta deres nesten ikke å se.

NEDSNØDD: Petter Berg og sønnen brukte nærmere to dager på å måke snø fra hytta. Foto: Privat
NEDSNØDD: Petter Berg og sønnen brukte nærmere to dager på å måke snø fra hytta. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tønsbergs tidligere ordfører Petter Berg ble mildt sagt overrasket da han tok turen til hytta forrige torsdag.

Hytta ligger 1000 meter over havet, i Killingdalen i Rollag kommune, helt inne på Hardangervidda. Bilder fra stedet viser en fullstendig nedsnødd hytte.

- Det var helt ekstreme snømengder, sier Berg til Tønsbergs Blad, som først omtalte saken.

Brukte to dager

Til Dagbladet forteller han at familien ikke hadde vært på hytta siden før jul, og at det var helt tydelig at det hadde kommet store mengder snø i jule- og nyttårshelga.

GRAVDE VEI: Flere meter høy snø gjorde det utfordrende å ta seg inn på hytta. Etter en time klarte de imidlertid å måke en inngang til døra. Foto: Privat
GRAVDE VEI: Flere meter høy snø gjorde det utfordrende å ta seg inn på hytta. Etter en time klarte de imidlertid å måke en inngang til døra. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tenkte at «her er det bare å krumme nakken og ta ett spadetak om gangen». Heldigvis hadde jeg med eldstesønnen som hjalp til. Men det er lett å miste motet ved synet av så store mengder snø, forteller Berg, som innrømmer at han måtte ta hyppige pauser i snømåkinga.

For å i det hele tatt kunne ta seg inn på hytta prioriterte duoen å grave en sti fram, for så å lage trinn ned til hyttedøra. Etter en times tid kom de inn.

Å få bukt med all snøen tok nærmere to dager.

- Aldri sett liknende

- Vi har hatt hytta siden 2015 og har aldri opplevd så store mengder snø før. Noen snakker om at vi må tilbake til 1948 for å finne maken, sier Berg.

- ALDRI OPPLEVD: Petter Berg har selv ikke opplevd at det har vært så mye snø på hytta, siden han kjøpte den i 2015. Enkelte han har snakket med mener man må tilbake til 1948 for liknende. Foto: Privat
- ALDRI OPPLEVD: Petter Berg har selv ikke opplevd at det har vært så mye snø på hytta, siden han kjøpte den i 2015. Enkelte han har snakket med mener man må tilbake til 1948 for liknende. Foto: Privat Vis mer

Han kan fortelle at den tunge snøen ikke har gjort skade på hytta, men er klar på at de ikke kunne ventet særlig mye lenger med tanke på mildværet som var meldt denne uka.

Det er ikke bare Berg som har hatt utfordringer knyttet til store mengder snø på hytta den siste tida. 60 år gamle Agnar Svindland så seg såpass lei snø og måking at han før helga la ut hytta for salg på sin egen Facebook-side.

Til Dagbladet sa han at han er glad om han får solgt «dritten» før påske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer