- Aldri sett ham før

Siktede har innrømmet i avhør at han skjøt Bjarte Berthelsen i natt. Politiet er sikre på at drapet ikke har noe med jobben til politimannen å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssiktede (26) har i ettermiddag innrømmet at det var han som skjøt Berthelsen utenfor utestedet Galleriet i natt.

- Han har erkjent de faktiske forhold, men det er foreløpig uklart hva motivet var. Krangelen før skytingen var antakelig bare mindre alvorlig, sier politiinspektør Gunnar Larsen til Dagbladet.no.

Larsen forteller at politiet nå er 100 prosent sikre på at drapet ikke er relatert til jobben til Berthelsen i politiet.

- Han har sagt at han aldri har sett avdøde før, forteller Larsen.

Dørvakta fulgte etter

Det skal ha oppstått en konfrontasjon mellom politimannen Bjarte Berthelsen og drapsmannen noe etter klokka 2 i natt. Klokka 02.23 fikk politiet melding om skyteepisoden i Kristian IV's gate i Oslo sentrum.

På åstedet ble det forsøkt å få liv i mannen, men han var død ved ankomst Ullevål sykehus.

Takket vært observante vitner tok det ikke lang tid før en mann pågrepet ved Vår Frelses Gravlund, ikke langt unna åstedet.

- En dørvakt fulgte etter mannen og hadde kontakt med politiet. Derfor gikk pågripelsen så raskt, sier politiinspektør Larsen.

Venners venner-fest

Politimannen som ble skutt jobbet ved etterretningsseksjonen i Oslo politidistrikt, hvor han ble ansatt for halvannet år siden. Han gikk ut av politihøgskolen i 1998, og jobbet deretter på Stovner.

- Han var meget godt likt og hadde en stor vennekrets både i og utenfor politiet. Han var en solid politimann, sier politimester Anstein Gjengedal til Dagbladet.no.

Det skal ikke være noe som tyder på at drapet kan knyttes til avdødes tjeneste.

Politimannen var gjest på en venners venner-fest på Galleriet. I morges ble polititjenestemannens familie varslet og det er iverksatt et støtteapparat overfor kollegene.

26-åringen som er pågrepet var også inne på Galleriet, men var ikke en del av venners venner-festen. Galleriet var ikke lukket for andre personer.

Kloss hold

Den drepte 27-åringen hadde skuddskader i buk og bryst, og ble etter det Dagbladet.no kjenner til skutt på kloss hold. Politiet fant et grovkalibret håndvåpen da de pågrep den antatte gjerningsmannen.

Drapet skjedde før stengetid og det var flere vitner til ugjerningen. Vitnene ble i dag tidlig avhørt.

- Det var flere vitner der, men hvor mange vet jeg ikke, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved krimvakta i Oslo til Dagbladet.no.

Den siktede 26-åringen er kjent av politiet etter en del mindre forhold, men skal ikke ha vært involvert i liknende volds- og våpensaker.

ÅSTEDET: Her, utenfor Galleriet i Oslo, ble en mann skutt og drept i natt.
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere gransker området hvor drapet skjedde like før halv tre i natt.