Donald Trump

- Aldri sett ham så rasende

I ei ny bok kommer det fram at Obama skal ha fått Trump til å se rødt under et arrangement i 2011.

- IKKE FORNØYD: Donald Trump skal ha vært svært misfornøyd med Obama etter korrespondentmiddagen i 2011. Foto: Mandel Ngan / AFP
- IKKE FORNØYD: Donald Trump skal ha vært svært misfornøyd med Obama etter korrespondentmiddagen i 2011. Foto: Mandel Ngan / AFP Vis mer
Publisert

I den nye boka til den republikanske politikeren og tidligere guvernør Chris Christie, beskriver han en middag i 2011 hvor daværende president Barack Obama skal ha fått Trump til å rase.

Hendelsen Christie skriver om er Det hvite hus-korrespondentenes tradisjonsrike middag som avholdes hvert eneste år. Under middagen er det vanlig at den sittende presidenten holder en tale.

Da Obama gikk på talerstolen i 2011, gikk talen hardt ut over Donald Trump.

DISSET: Trump stod lenge på sitt angående president Barack Obamas fødested. Under den årlige pressemiddagen i Det hvite hus gjorde Obama narr av Trumps tvil rundt presidentens fødested, og i salen, der satt Trump. Video: C-SPAN Vis mer

- Viste ingen nåde

Med en humoristisk undertone anklaget Obama Trump for å fremme konspirasjonsteorien om at førstnevnte ikke er født i USA og dermed ikke har rettighetene til å være USAs president.

Mens store deler av salen lo av Obamas tale, skal det ha gått ei kule varmt hos Trump, ifølge Christie.

Christie skal ha kommet på middagen sammen med Trump og skriver i den nye boka at han snakket med Trump i etterkant. Christie forklarer at han aldri har sett republikaneren så rasende, ifølge Independent.

- Han viste ingen nåde overfor Donald Trump, står det i boka, ifølge New York Times.

STØTTESPILLER: Chris Christie støttet Trump under hans presidentperiode fra 2017 til 2020. Shutterstock Editorial
STØTTESPILLER: Chris Christie støttet Trump under hans presidentperiode fra 2017 til 2020. Shutterstock Editorial Vis mer

Nektet å delta som president

Noen dager før middagen i 2011, viste Obama fram fødselsattesten sin.

- Ingen er mer fornøyde med å kunne legge denne saken død enn Donald, sa Obama under middagen og forklarte hvorfor:

- Og det er fordi han endelig kan gå tilbake til å fokusere på de problemene som betyr noe, som: «hvorfor faket vi månelandingen? Hva skjedde egentlig i Roswell? Og hvor er Biggie og Tupac?», fulgte Obama opp med.

Til Washington Post skal Trump i etterkant av den årlige middagen ha uttalt at han hadde en «en flott kveld».

I løpet av hans første år som president i 2017 skal han imidlertid ha nektet å delta på det årlige arrangementet. Seinere skal han også ha nektet administrasjonens tjenestemenn å delta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer