Fly- og bagasjekaos:

- Aldri sett maken til kaos

Pilotstreiken er over. Men verden over opplever reisende et helt annet kaos.

HOPETALL: Bagasjeproblemene har vart i flere uker ved mange av Europas flyplasser. Her fra Heathrow i London. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB
HOPETALL: Bagasjeproblemene har vart i flere uker ved mange av Europas flyplasser. Her fra Heathrow i London. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først var det flyteknikerne som streiket. Så var det SAS-pilotene. Kaoset ville ingen ende ta. Fremdeles sitter folk fast og venter på å komme seg hjem.

Men det er ikke de eneste problemene som har forplantet seg blant reisende i Europa i sommer. The Guardian omtaler det som av mange bare kalles «den tapte bagasjens sommer».

- Jeg føler det har vært en vanlig del av reisen den siste tida. Det har blitt veldig vanlig å miste bagasjen. Mange her i Mexico er på ferie uten bagasjen sin. Jeg har aldri sett maken til kaos, sier Jenn Choi til avisa.

Norge intet unntak

Sammen med familien pakket hun kofferten og dro på sommerferie. Skrekkhistoriene var mange allerede på forhånd. Innsjekket bagasje i hopetall syntes å være på avveie.

Før avreise investerte Choi i sporingsenheter som ble plassert i alle de tre koffertene familien sjekket inn. Bare for sikkerhets skyld. Nå er bagasjen deres i Tyskland - nesten 1000 mil unna deres feriedestinasjon Mexico.

- Koffertene er fremdeles ikke funnet. Jeg regner med vi må klare oss uten dem i alle fall i ei uke, sier hun til The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.