- Aldri sett noe liknende

Tusenvis av brunsnegler lå strødd langs veien. - Helt vilt, sier ekspert.

SNEGLER: Denne veien i Rakkestad ser ut til å være fylt med brun grus, men er egentlig store mengder snegler som ligger i veien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hageeiere hater den. Ender elsker den. Felles for dem begge, er at et møte med brunsneglen som oftest ender med døden for den slimete krabaten.

Det er ingen tvil om at sneglen lever et utsatt liv. Heller ikke langs veien er det trygt å ferdes. Det fikk Anne Katrine Eikrem se på nært hold, da hun var ute og gikk tur langs Væleveien i Degernes i Rakkestad fredag.

Langs veien lå det tusenvis av brunsnegler.

- Jeg har aldri sett noe sånt før. Det var enorme mengder som lå langs veien i flere hundre meter, sier hun til Dagbladet.

- Luktet snegler

Det var Rakkestad avis som først omtalte det uvanlige synet. Etter at det hadde regnet kort tid tidligere, hadde flere snegler krøpet ut på veien.

Men turen ut på grusveien hadde blitt det siste de gjorde.

- Jeg går mye på tur i området, men har aldri sett noe liknende. Det luktet rett og slett snegler, i den grad man kan si det. Det var nesten som det lukter i fjæra når det blir lavvann, bare uten saltlukta, forteller Eikrem, som tok både bilder og video av det uvanlige synet.

- Helt vilt

Høyskolelekter og snegleekspert, Rune Aae, bekrefter at bildene er av brunskogsnegler, som har spredt seg i stort omfang i Norge de siste åra. Til tross for at han har fulgt sneglearten i årevis, er han svært overrasket over observasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer