Mysterium:

- Aldri sett noe liknende

Massive mengder med døde krabber og hummere har skylt opp på strender nord i England.

ETTERFORSKES: Flere tusener skalldyr er strandet i England. Foto: Sharon Bell. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer
Publisert

- Noe er veldig, veldig galt her, sier Sharon Bell, som fant hauger opp til livet med død sjømat på stranda, til lokalavisa Teesside Live.

Sharon Bell (48) bor i kystbyen Marske i England. Hun skulle fotografere soloppgangen tidligere denne uka, da hun oppdaget at stranda var dekket av skalldyr.

- Sjokkert

Det lå massive mengder med skalldyr langs stranda mellom Marske og Saltburn.

- Jeg ble sjokkert og trist over å se at det enkelte steder var hauger med tang som nådde meg til midjen, full av tusenvis av krabber og hummere av alle slag, både levende og døde.

- Jeg har aldri sett noe liknende på mine 21 år i området, sier Sharon Bell, til Teesside Live.

- Forferdelig

Hun og ektemannen Christopher brukte fire timer på å sette tilbake skalldyrene som fortsatt var i live i havet.

- Det var bare forferdelig å se, sier Sharon Bell.

For litt over to uker siden rapporterte Teesside Live at døde skalldyr hadde blitt oppdaget skylt opp ved Seaton Carew, Redcar og lenger nord i Seaham.

Det britiske miljødepartementet har varslet at de etterforsker saken. En talsmann for departementet fortalte mandag at de vurderer om det er en forurensningshendelse som kan ha skylden.

- Vi har sendt prøver av vannet, forekomstene og skalldyrene til laboratoriene våre for å undersøke om et utslipp kan ha forårsaket disse dødsfallene, sier en talsmann for departementet til Teesside Live.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer