- Aldri sett noe liknende

Mange klør seg i hodet etter at et ukjent fenomen dukket opp på himmelen. Selv om UFO-entusiastene jubler, er ekspertene nådeløse i sin dom.

En blå spiral viste seg plutselig noen minutter på himmelen foran nordlyset i Alaska i USA. Video: Twitter / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Todd Salat, en erfaren nordlysjeger og fotograf i Alaska fikk seg en solid overraskelse da en massiv mystisk spiral dukket opp mellom de vanlige smaragdgrønne bølgene som danset på himmelen.

Salat har fotografert nordlyset i årevis, men like før klokka 02 natt til 15. april, opplevde han noe han aldri før hadde sett maken til.

Den oppsiktsvekkende observasjonen ble gjort ved Delta Junction, like sørøst for Fairbanks, Alaska, melder CBS News.

- Aldri sett noe liknende

Salat har selv delt bilde av det spektakulære synet på Facebook, og innlegget har i skrivende stund blitt delt over ti tusen ganger.

«Jeg har aldri sett noe liknende! Kan det være et ormehull?», er det blant annet en som kommenterer under bildet, før en annen legger til;

«Dette må da være det mest åpenbare tegnet på at det faktisk finnes noe som heter romvesen»

Fotografen fra Alaska var imidlertid ikke den eneste som fikk med seg den mystiske spiralen.

Et godt stykke unna, fikk Elizabeth Withnall øye på det samme.

«Jeg var ute, og så det sykeste på himmelen. Jeg har stadig bitt meg merke i rare ting som dukker opp, men dette var noe helt nytt - og helt spinnvilt», er blant det hun skriver på Facebook.

I likhet med Salat, har også hun foreviget spiralen.

Avkrefter UFO-rykter

Withnall la også til at hun håpet den mystiske spiralen ville føre til at hun omsider fikk se både romvesen og romskip, men ifølge Don Hampton ved University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute er ikke disse hendelsene relatert til noe utenomjordisk aktivitet - dessverre.

- Det er bare drivstoff som slippes ut fra en rakett. Når de gjør det i store høyder, blir drivstoffet til is. Dersom det tilfeldigvis skulle skje i sollys samtidig som man er i mørket på bakken, kan det se ut som en slags stor sky, og noen ganger en slags spiralliknende greie, fortalte han til CBS News, før han la til.

AVKREFTER UFO-RYKTENE: Don Hampton ved University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute. Foto: University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute.
AVKREFTER UFO-RYKTENE: Don Hampton ved University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute. Foto: University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute. Vis mer

- Det er dessverre ikke en galakse eller en UFO. Det er bare vanndamp som reflekterer sollys.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer