Corona i India

- Aldri sett så mange lik

I India går krematorieovnene for fullt. Samtidig meldes det om folk som brenner lik i parker og akutt mangel på sengeplasser ved sykehusene.

MUMBAI: En person som døde av covid-19 kremeres i Mumbai 15. april 2021. Foto: REUTERS/Francis Mascarenhas / NTB
MUMBAI: En person som døde av covid-19 kremeres i Mumbai 15. april 2021. Foto: REUTERS/Francis Mascarenhas / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en hjerteskjærende dag for meg. Jeg tror at han hadde overlevd om han hadde fått behandling i tide, sier Kanwal Jeet Singh.

Hans 58 år gamle far døde i en ambulanse på vei fra ett sykehus til et annet. Fire sykehus hadde sendt dem videre på grunn av mangel på senger, ifølge BBC.

Uttar Pradesh, Indias mest folkerike stat, er blant de hardest rammede i landet og dets folk lider - til tross for at myndighetene sier situasjonen er under kontroll, skriver BBCs Geeta Pandey.

Samtidig rapporterer media om foruroligende bilder av overfylte testsentre, sykehus som avslår pasienter og krematorieovner som går for fullt.

Mangel på senger

Staten har rapportert om 879 000 smittetilfeller og nesten 10 000 dødsfall knyttet til viruset. Spesielt den siste måneden har det vært en voldsom økning i smitte.

Pandey videreformidler flere tragiske historier fra Uttar Pradesh: Sushil Kumar Srivastava ble sittende i bilen med en oksygenmaske, mens familien desperat kjørte ham fra det ene sykehuset til det andre. Da de fant en seng til ham, var det for seint.

BBC-journalisten forteller også om en gråtende ung kvinne utenfor et sykehus som sier to sykehus har nektet å legge inn hennes syke mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer