Revidert nasjonlabudsjett

Aldri skjedd før

Etter tre uker med forhandlinger har Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti landet revidert nasjonalbudsjett.

MØTER PRESSEN: F.v.: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MØTER PRESSEN: F.v.: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag inviterte Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti til pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett.

Dagbladet kunne allerede i går kveld erfare at de tre partiene var kommet til enighet. Tirsdag morgen ble det varslet at Eigil Knutsen fra Arbeiderpartiet, Geir Pollestad fra Senterpartiet og Kari Elisabeth Kaski fra SV skulle møte pressen i Vandrehallen.

Eigil Knutsen peker på to viktige prioriteringer som har ligget fast for regjeringen:

- Trygg økonomisk styring i en usikker tid for å holde orden i økonomien, og ikke bidra til høyere renter, og redusere forskjellene gjennom å styrke velferden.

Knutsen trekker fram at de vil fjerne karensåret i arbeidsavklaringspengene og sette full gass på havvindsatsingen, som to konkrete saker.

- Vi vet at mange merker økte priser. For noen familier er vi i krevende økonomiske tider, det tar vi på største alvor. Vår viktigste jobb er å sørge for en ansvarlig pengebruk som ikke bidrar til økt press på renter så boliglånene ikke blir dyrere enn allerede varslet, sier arbeiderpartipolitikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer