Ekstremvær

Aldri skjedd i Europa: - Helt hinsides

På tolv timer kom det om lag 740 millimeter med nedbør i nordvestlige deler av Italia. Aldri før har noe sted i Europa opplevd liknende nedbørsmengder.

EKSTREMVÆR: Nordvestlige deler av Italia er hardt rammet av ekstremvær. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Europa har aldri opplevd liknende ekstremvær. Mandag falt over 740 millimeter med nedbør i nordvestlige Italia i løpet av tolv timer, melder flere medier, blant annet CNN og Washington Post.

Og det var den naturskjønne Genova-regionen som ble episenteret for ekstremværet da flere uvær, som beveget seg sakte, ble liggende over området søndag og mandag. I den lille byen Rossiglione falt det mer enn 93 centimeter med regn.

- Det er helt hinsides store mengder, mer enn det regner i Oslo i løpet av et år. Jeg har aldri vært borte i et så kraftig regnvær i Europa før, sier meteorolog Magnus Ovhed til Dagbladet.

Ifølge Milano-avisa Corriere della Serra måtte et titalls mennesker reddes som følge av overvann og leirskred.

Som Seattle

Til sammenlikning er det om lag like mye nedbør som kommer i den regnfylte amerikanske byen Seattle i løpet av et helt år. Det tar omtrent 15 måneder for at det skal komme så mye regn i London.

Uværet førte til at flere titall mennesker måtte reddes etter jordskred og oversvømmelser. Blant annet kollapset ei bru i byen Quiliano, ifølge den italienske avisa Corriere della Sera. Imidlertid skal ingen mennesker ha mistet livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer