- Aldri tidligere funnet smitte- kilden til denne e. coli-bakterien

Likevel setter Folkehelseinstituttet inn nye ressurser i jakten på bakterien.

TRAPPER OPP JAKTEN: Til tross for at man foreløpig ikke tidligere har klart å påvise den spesielle e. coli-bakterien som har gitt flere barn nyresvikt i vinter, setter Folkehelseinstituttet inn ytterligere fire personer som skal jobbe med dette den kommende uka. FOTO: Lise Åserud / SCANPIX
TRAPPER OPP JAKTEN: Til tross for at man foreløpig ikke tidligere har klart å påvise den spesielle e. coli-bakterien som har gitt flere barn nyresvikt i vinter, setter Folkehelseinstituttet inn ytterligere fire personer som skal jobbe med dette den kommende uka. FOTO: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no):Preben Aavitland, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, gjør det klart at de har en meget vanskelig oppgave foran seg.

Man har nemlig aldri tidligere klart å finne ut hvilke matvarer som er smittekilden til den spesielle e.coli-bakterien som nå rammer svært unge barn landet rundt.

- De har aldri klart å finne smittekilden til akkurat denne spesielle e. coli-bakterien i utlandet. Jeg tror det blir vanskelig å finne. Man har aldri klart å påvise bakterien gjennom en matvare. Men vi vet at det kommer fra mat, fordi det er slik e. coli-bakterien smitter.

- Man kan også bli smittet gjennom kontakt med husdyr og ville dyr, men siden såpass mange har blitt smittet, er dette mindre aktuelt, sier han til Dagbladet.

Trapper opp jaktenTil tross for dårlige odds for å finne bakterien vil Folkehelseinstituttet likevel sette inn ekstra arbeidskraft i jakten på smittekilden.

- Det vil bli ytterligere fire personer som skal jobbe med informasjonen vi har samlet inn i databasene den kommende uka, sier Aavitland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer