-Aldri trodd på gull

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Brann 2- 0. Raymond Kvisvik gikk sur, brente et straffespark og Brann kan se langt etter Rosenborg oppetter tabellen. Men Kvisvik trodde aldri på seriegull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er først i det siste at folk har begynt å snakke om Brann-gull. Men jeg trodde jo ikke at Rosenborg skulle rote det til for seg i de fire siste kampene, sier Kvisvik. Aggressive vikinger malte Brann i stykker i går, men Kvisvik og kompani ødela for seg selv også. På 1- 0 kunne Kvisvik blåst liv i Brann-glørne fra straffemerket og beholdt spenningen i Tippeligaens innspurt. Men da måtte han prestert bedre enn det halvslappe skuddet som Lars Gaute Bø innhentet ved stolperota.

- Jeg misset. Det er ikke noe mer å si om det. Livet går videre. Nå skal vi vinne de tre siste kampene og sikre sølvet, sier han.

Bedre lag

Trener Harald Aabrekk er ikke så ambisiøs.

- Jeg har aldri trodd på gull. RBK vinner, og Molde er Norges nest beste lag. Bronse var medaljen vi skulle kjempe om i utgangspunktet, sier Aabrekk.

- Vi kunne ha scoret både på straffe og på gjennomløpninger. Men jeg er ydmyk nok til å si at vi ble slått av et bedre lag, sier Aabrekk.

Det laget ble som vanlig anført av bulldogen Magnus Svensson, som la opp til begge målene. I den andre enden sørget særlig Frode Hansen og Audun Helgason for å nøytralisere Branns gode spisser. Helgason pakket dyne rundt Kvisvik, vant det meste av dueller og overlappet framover.

Viking surfer

- Jeg gikk tett opp i Kvisvik og satset alt på å ta ham ut av kampen. Han fikk veldig lite til, sier Helgason.

Viking har fått inn høstformen og surfer på jubelen fra UEFA-cupseieren torsdag. Laget har scoret 17 mål på de seks siste seriekampene, og tre på rad. Molde og Brann er slått, nå venter RBK på Lerkendal.

- Vi kan vinne i Trondheim også. Men da må alt klaffe, sier Audun Helgason.