Nedslående funn om pandemien:

- Aldri vært så sjokkert

Forskere med nye, dystre funn om coronapandemien.

TAPTE LEVEÅR: Ny forskning viser at coronapandemien har ført til at 28 millioner leveår har gått tapt. Her fra et sykehus i USA, som er et av landene i verden som har vært hardest rammet av pandemien. Foto: NTB
TAPTE LEVEÅR: Ny forskning viser at coronapandemien har ført til at 28 millioner leveår har gått tapt. Her fra et sykehus i USA, som er et av landene i verden som har vært hardest rammet av pandemien. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste to åra har coronapandemien preget verden. Land etter land har rapportert om skyhøye smittetall, fulle sykehus og dystre dødsrekorder. På verdensbasis er totalt 248 770 199 mennesker registrert smittet av viruset og over 5 000 000 har mistet livet.

Nå har forskere gjennomført en ny, omfattende studie av pandemiens omfang - og funnene er nedslående, skriver The Guardian.

28 millioner tapte leveår

For å kunne forstå den fulle effekten av coronaviruset, er det nødvendig å analysere dødsfallene - og ikke bare telle dem, mener forskere. Derfor har et internasjonalt team av eksperter, ledet av Nazrul Islam ved University of Oxford, undersøkt antall dødsfall og alderen døden inntraff i en rekke land.

- Ekspertene har sammenliknet forventet levealder og tapte leveår i 2020 med historiske trender i åra mellom 2005 og 2019 i 37 mellom- og høyinntektsland, skriver avisa.

Funnene viser at covid-19 har ført til at 28 millioner leveår har gått tapt.

Forskerne legger ikke skjul på at tallene sannsynligvis ville vært enda høyere dersom studien hadde inkludert land i Asia, Afrika og Latin-Amerika, som ble utelukket på grunn av manglende data.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer